sunnuntai 26. elokuuta 2012

 
HERKUTTELUA
 

Viikonlopun vietto opiskeluaikojen ystävien seurassa on aina yhtä virkistävää. Meillä on ollut jo useiden vuosien ajan tapana tavata kuuden naisen porukalla alkusyksystä ja voitte vain kuvitella sitä äänten sorinaa ja porinaa, mikä meistä lähtee!
Valmistauduin viikonloppuun leipomalla sämpylöitä, norjalaista näkkäriä (ohje blogissani) ja tekemällä tämän suussasulavan hyydytetyn kakun. Ohje on Helapoliisin (http://www.hellapoliisi.fi) sivuilta ja tässä sieltä kopioituna

VALKOSUKLAA-DAIM -KAKKU

Pohja:
200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut (käytin tavallisia Domino original -keksejä), sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka (tällä kertaa käytin Sunnuntai vanilja-tuorejuustoa). Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti