sunnuntai 12. elokuuta 2012

SAVUKALAA OMALLA PIHALLA  

Kalan savustaminen on tehty nykyisin aika helpoksi sähköisellä savustimella. Tietysti siihen liittyy omat kommervenkkinsä kalan suolaamisessa, purujen ja sokerin annostelussa ja paistoajassa. Oma tehtäväni kyseisessä operaatiossa on valmistaa lisukkeet ja toimia maistajana - ei huonompi homma!
Savulohen kanssa maistuvat oman maan perunat perinteisen kananmuna-valkokastikkeen kanssa. Juuri muuta ei tarvita.

 Muutaman tunnin suolauksen jälkeen, merisuolat pyyhittynä, lohi valmiina savustimeen leppäpurujen ja sokeripalojen kanssa.
Luukku kohta kiinni ja noin puolen tunnin odottelu ennen kuin saadaan kala pöytään.
Valmista nautittavaksi, nam!

KANANMUNA-VALKOKASTIKE

pari keitettyä kananmunaa
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
(ruohosipulia)

Sulata kattilassa margariini, sekoita joukkoon jauhot. Anna vähän aikaa olla sekoitellen. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja lopuksi kerma. Mausta. Lisää sekaan pieneksi hakattu kanamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti