lauantai 1. syyskuuta 2012

 
PERJANTAI-ILLAN LASAGNE 
 
Perjantaina työviikon jälkeen on kiva touhuta keittiössä ja saada ajatukset vapaalle. Lasillinen ruoantekojuomaa ja leppoisa aikataulu täydentävät olotilan. Nyt oli vuorossa lasagne ja siinä vaiheessa, kun aloin tutkia kaapin sisältöä, huomasin, että kaikki tomaattimurskapurkit olivat lopussa. Tomaattejakaan ei ollut riittävästi, että niistä olisi saanut kunnon kastikkeen aikaiseksi. Aikani kaappeja pengottuani, löysin joskus puolivahingossa ostamani Dolmion bolognese-pastakastikepurkin. Tiedättehän niitä valmistomaattikastikkeita, jonne vaan lisätään jauheliha joukkoon. En käytä niitä juuri koskaan, mutta nyt ei ollut muita vaihtoehtoja, kuin tyhjentää sisältö pannuun. Olikin sitten tosi hyvä "vahinko" eli lasagnen maku oli todella täyteläinen.  Muutama kuva valmistuksesta ja lopussa resepti, jonka moni varmasti osaa unissaankin. Allaoleva siis lähinnä niille, jotka eivät sitä muista.   





LASAGNE

jauhelihakastike;
400 g jauhelihaa
(1-2 porkkanaa raasteena)
1 iso sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
400-500 g tomaattimurskaa tai
Dolmio bolognese -kastike
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta tai oreganoa

juustokastike;
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
n. 8 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

lasagnelevyjä
pinnalle juustoraastetta

Paista jauheliha ja laita sekaan pieneksi silputtu sipuli,valkosipuli ja porkkanaraaste (jos käytät sitä). Mausta liha ja laita sekaan tomaattimurska. Jos käytät valmista pastakastiketta, lisää pelkästään vähän suolaa, ei muita mausteita. Anna hautua hiljaisella tulella sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.
Laita kattilaan sulamaan margariini ja lisää vehnäjauhot. Sekoittele hetken ja lisää maito pikkuhiljaa, että kastike sakenee. Lisää lopuksi ruokakerma ja mausta kastike. Lisää juustoraaste ja anna sulaa sekaan.
Kokoa lasagne vuokaan: ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Toista kerroksia niin monta kuin astiasi antaa myöden. Laita lopuksi pinnalle juustoraastetta.
Paista uunissa 200 C n. 40-50 min. Anna vetäytyä vähän aikaa ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti