keskiviikko 31. lokakuuta 2012

AVOKADOPASTA
 Lukuisissa puheissa ja artikkeleissa esillä ollut Alexander ja Hanna Gullichsenin avokadopasta oli tämän illan kokeiluna. Kastiketta teimme koko annoksen, mutta spagettia keitettiin huomattavasti vähemmän kuin reseptissä ohjeistettiin, koska söimme tyttäreni kanssa pastan kahdestaan. Hyvää, raikasta, mutta ehkä vähän hävisi avokadon maku tällä kertaa. Lime ja valkosipuli chilin kanssa olivat aika hallitsevia. Ehdottomasti kuitenkin kokeilemisen arvoinen ruoka. Ja voisin kuvitella, että kesähelteillä valkoviinin kanssa raikas ja täydellinen!
 
AVOKADOPASTA
 
1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.
Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.
Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.
Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.
Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

1 kommentti:

  1. En ole erityisemmin pastan ystävä mutta kasvisruokailijana pitänee tätä ruokaa kokeilla, sillä se vaikuttaa ihan sen arvoiselta :)

    VastaaPoista