lauantai 17. marraskuuta 2012

ANANAS-LIME-SORBETTI
 Tämän illan raskas ruoka, kermaiset juustoperunat ja naudan ulkofilepihvit, vaati jotain kevyttä jälkiruokaa. Sorbetti tuntui parhaalta vaihtoehdolta; suorastaan sulaa suuhun ja mahtuu vaikka kuinka täyteen vatsaan. Kaupan pakastealtaista ei löytynyt yhtään sorbettia ja muistin myös epäonnistuneet ostokset Lidlistä, josta kerran luulin löytäneeni hyvän makuisia sorbetteja. Ostin kerralla kolmea eri makua...kaikista maistettiin vähän ja loput joutuivat roskiin. No nyt päätin siis tehdä itse sorbetin ja surffailin taas netissä aikani. Koska meillä sattumalta oli yksi tuore ananas ja jääkaapissa lime, päädyin kokeilemaan Soosissa -blogin reseptiä.
ANANAS-LIME-SORBETTI
 
½ ananas
1 lime
3 dl vettä
1,25 dl sokeria


Laita paistivati pakastimeen. Kaada sokeri veden sekaan ja kiehauta nopeasti, jotta sokeri liukenee ja ota pois liedeltä heti kun sokeri on liuennut. Raasta limen kuori ja halkaise lime. Laita limen kuoriraaste sokeriveden sekaan ja purista mukaan puolikkaan limen mehu. Jäähdytä sokeri-lime-liemi.

Kuori ananas, pilko muutamaan pienempään palaan ja soseuta tehosekoittimella ja sekoita joukkoon toisen limenpuolikkaan mehu (itse käytin melkein kokonaisen ananaksen). Kun sokeri-lime-liemi on jäähtynyt, lisää sekaan ananas-lime sose ja ja sekoita.

Kaada seos pakastimesta ottamallesi, kylmälle paistivadille ja laita pakastimeen noin 2 tunniksi vähän väliä sekoitellen eli:
Kaavi reunoilta jäätynyttä hilettä keskelle astiaa keoksi noin 15 minuutin välein. Hilettä pitäisi alkaa muodostumaan noin puolen tunnin kuluttua ja kaiken nesteen pitäisi muuttua hileeksi 1½-2 h kuluessa. Jos et kaavi reunoilta hilettä keoksi, koko astia jäätyy jäälaataksi, mikä ei ole tarkoitus.


Pääruokana oli siis naudan ulkofilepihvit, kermaiset juustoperunat, caesarsalaattia ja maustevoi lihalle. Nuorison ohjeet jatkuvat eli näin tehdään kermajuustoperunat.
KERMA-JUUSTOPERUNAT

jauhoisia perunoita (n. 8-10 kpl)
suolaa
valkopippuria
juustoraastetta
3-4 dl ruokakermaa
muutama voinokare

Kuori ja viipaloi perunat. Laita uunivuokaan. Laita ainakin yhden kerran perunoiden väliin mausteita ja juustoraastetta. Laita päälle myös suolaa, pippuria ja juustoraastetta. Kaada lopuksi kerma vuokaan, laita pari voinokaretta päälle ja paista uunissa 200 C n. tunti tai vähän reilu. Laita paistamisen loppuvaiheessa vuoan päälle folio, ettei pinnasta tule liian paistunut. Voit myös pienentää lämpöä esim. 175 C:een kolmen vartin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti