perjantai 16. marraskuuta 2012

HERKUTTELUA KOTONA
 Muutama päivä täysin äänettömänä, mutta muuten kunnossa, on ollut rasittavaa. Varsinkin silloin tekisi mieli kertoa kaiken maailman asiat kenelle tahansa, mutta kun avaa suunsa, sieltä tulee vain pihinää. No, sairastan tosi harvoin eli jos pääsen näin vähällä, täytyy kai olla tyytyväinen. Pari päivää olen vain maannut, mutta tänään oli päästävä tekemään jotain eli keittiöhommiin. Käsien pesua vielä enenmmän kuin normaalisti niin perhekin uskalsi syödä kokkailujeni tuloksia.

Aloitin iltapäivällä jälkiruoan valmistuksella. Olen maatessani ehtinyt katselemaan kaikkia tallennettuja ohjelmia, joiden joukossa on ollut aika monta erilaista kokkiohjelmaa. Suoraan Sokkokokin keittiöstä valitsin jälkkäriksi Harri Syrjäsen suklaa-chili-moussen.

SUKLAA-CHILI-MOUSSE

100 g suklaata 70%
100 g maitosuklaata
1 appelsiinin kuori
hippusellinen pilkottua chiliä
400 ml kuohukermaa


Sulata suklaat vesihauteessa ilman sekoitusta, lisää appelsiinin kuori ja chili mutta älä sekoita. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa ja vatkaa 25 sek. Sekoita massa vielä nuolijalla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Pyöräytä moussesta quenelli isolla lusikalla ja koristele appelsiinin kuorella ja chilillä (no quenelli tai sinnepäin, maistui kuitenkin taivaallisen kevyeltä).


Pääruoka oli tänään kanaa. Paistoin ohuet kanaleikkeet nopeasti pannulla, maustoin ne suolalla, valko- ja mustapippurilla ja laitoin vähäksi aikaa lämpimään uuniin odottelemaan lisukkeita. Halusin tehdä jonkun tosi hyvän kastikkeen ja paistaa kanat erikseen. Päädyin rakuuna-voi-kastikkeeseen ja se teki hyvin kauppansa. Lisäkkeeksi basmatiriisin kanssa tein glaseerattuja porkkanoita. Niiden reseptin nappasin Kivistössä -blogista. Ihania ruokablogeja on netti pullollaan!

VOI-RAKUUNAKASTIKE KANALLE
 
3 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kanalientä
2 dl kermaa tai kermamaitoa
4 rkl tuoretta, silputtua tai 1½ tl kuivattua rakuunaa 
suolaa
sitruunamehua

Sulata voi kattilassa. Kiehauta jauhot voissa ja lisää kanaliemi (tai vesi + ½ kanaliemikuutiota) hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja keitä kastiketta välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta rakuunalla, sitruunamehulla ja suolla.

GLASEERATUT PORKKANAT

5 reilunkokoista porkkanaa
4 dl vettä
1/4 dl sokeria
50 g voita
1 tl suolaa
hienonnettua basilikaa

Kuori ja pilko porkkanat. Laita vesi, sokeri, voi, suola ja porkkanat pannulle tai laakeaan kattilaan. Keittele leidellä matalahkolla lämmöllä, kunnes lähes kaikki neste on kiehunut pois ja porkkanat ovat pehmentyneet, n. 20 min.
Nosta vielä viimeiseksi lämpöä rutkasti ja kiehuta nopeasti lopusta nesteestä karamelli. Laita päälle hienonnettu basilika ja anna olla vähän aikaa tuomassa makua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti