lauantai 24. marraskuuta 2012

KARJALAN PAISTI

Helppoa, hyvää ja kaikkiin vuodenaikoihin, etenkin jouluun, sopii Karjalan paisti. Perinteisesti pitkään haudutettu ruoka on tänäkin päivänä, ympäri vuoden edelleen meillä suosittua ruokaa. Jotenkin ruoat, jotka tulevat vähän kuin itsekseen, ovat itselleni niitä, joita mielellään teen. Varsinkin, jos samaan aikaa on tehtävä muita kotihommia, joten imuroinnin, silityksen tai muun ohella ruoka valmistuu vähän kuin itsestään. Lisäksi keitettyjä perunoita ja vähän viipaloituja suolakurkkuja. Maistuu! Parhaimmillaan ruoka on, kun pinta pääsee vähän paahtumaan ruskean rapeaksi.

KARJALAN PAISTI

n. 800 g karjalan paisti -lihoja
tai 400 g naudan etuselkää tai paistia
ja 400 g possun etuselkää tai kinkkua
suolaa
kokonaisia maustepippureita
1-2 sipulia
2 porkkanaa
vettä

Paloittele lihat ja kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Laita lihat ja sipulit ja porkkanat uunivuokaan ja ripottele päälle mausteet.  Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennnä 175 C uunissa n. 2½ - 3 tuntia. Tarjoile keitettyjen perunoitten kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti