sunnuntai 11. marraskuuta 2012

PORSAANFILEE SIENIRISOTON KANSSA
Isänpäivän iltaruokana oli tänään uunissa paahdettu porsaanfilee suppilovahverorisoton kanssa. Päälle raastettua parmesan-juustoa. Risoton resepti on blogissa jo aiemmin kirjattuna. Kastikkeen sain tehtyä possusta uunissa irroneesta nesteestä Dijon-sinapilla maustettuna. Ja erittäin hyvin makuihin sopi myös äitini tekemä kurpitsasäilyke. Nyt vatsat täynnä ja odottelemaan taas seuraavia juhlapyhiä. Pikkujoulu, itsenäisyyspäivä ja muutamat nimi- ja syntymäpäivät vielä ennen joulua tulossa eli kaikenlaista kokkailua tiedossa lähiaikoina taas!

UUNISSA PAAHDETTU PORSAANFILEE

n. vajaan kilon painoinen porsaanfilee
3 rkl öljyä
2 rkl soijaa
1 valkosipulinkynsi

Laita pakastepussiin öljy, soija ja murskattu valkosipulikynsi. Laita porsaanfilee pussiin ja kääntele sitä siten, että mausteet tarttuvat hyvin lihaan. Anna marinoitua mielellään useamman tunnin, mutta tänään tein itse pikamarinoinnin ja silläkin onnisuti saamaan lihaan makua.
Ota liha pois pussista ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa ensin 250 C n. 15 minuuttia. Vähennä sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja anna olla vielä n. ½ tuntia.
Ota liha sen jälkeen pois uunista, kiedo folioon ja anna vetäytyä vartin verran. Leikkaa vasta sitten.

KASTIKE PORSAALLE

fileestä uunivuokaan valunutta nestettä
n. 1 dl vettä
1 rkl Dijon-sinappia
½ dl kermaa
½ dl vettä + 1 rkl jauhoja
suolaa
mustapippuria

Siivilöi lihasta irronnut neste pieneen kattilaan. Lisää noin desi vettä. Sekoita vispilällä sekaan ruokalusikallinen Dijon-sinappia. Lisää kerma ja veteen sekoitettu jauhot. Sekoita kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti