sunnuntai 25. marraskuuta 2012

SAVUPORO-JUUSTOKEITTO
Kaupassa osui käteeni Arlan Savuporo-kevätsipuli -sulatejuusto ja päätin kokeilla keiton tekoa. Nettisurffailun tuloksena parhaalta / helpoimmalta vaikutti Mausteisen mantelin -blogista napattu resepti. Tein siitä oman versioni ja olipa hyvän makuista. Tämä keitto sopisi hyvin alkuruoaksi johonkin isompaan kokonaisuuteen. Tänään se toimi hyvin kevyenä lounaana ruisleivän kanssa.
SAVUPORO-JUUSTOKEITTO

8 dl vettä
400g savuporo-kevätsipuli-sulatejuustoa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa / kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa
(silputtua savuporoleikkelettä)

Anna veden kiehahtaa ja laita sulatejuusto paloina sekaan. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Sekoita vehnäjauhot kermaan ja kaada seos nauhana keiton sekaan. Anna kiehahtaa kunnes keitto sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita keittoa lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria. Silppua vielä päälle vähän persiljaa ja halutessasi savuporoleikkelettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti