torstai 6. joulukuuta 2012

ITSENÄISYYSPÄIVÄN SUKLAALEIVOKSET
 SUKLAALEIVOKSET

Pohja
4 munaa
1½ dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Päälle
valmista suklaista kakkumoussea
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
valkoista sokerimassaa
sinistä elintarvikeväriä

Pohja on peruskääretorttupohja eli vaahdota munat ja sokeri kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti ja varovasti ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle pienelle pellille tai vuokaan n. 30x40 cm. Kypsennä pohja uunissa 225 C n. 5-8 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Valmista mousse pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytimme tänään Dr. Oetkerin kakkumoussea. Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana moussen sekaan.
Levitä mousse kääretorttupohjan päälle ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa jähmettymään.
Valmista sillä välin liput. Ota osa sokerimassasta erilleen, sekoita siihen sinistä elintarvikeväriä ja painele käsin kunnes väri leviää tasaisesti massaan. Käytä apuna tomusokeria, ettei massa tartu käsiin. Kauli sekä valkoinen että sininen massa ohueksi levyksi. Taiteile niistä Suomen lippuja. Tyttäreni toimi tänään lipputehtailijana ja hän kiinnitti siniristin pienellä vesitilkalla sivelemällä lippuun. Pyöritimme vielä valkoisesta massasta pienet pallot, jotka asetettiin lipun taakse pitämään lippua vähän pystyssä.
Leivoksen päälle sirottelin tomusokeria siivilän läpi ja keskelle Suomen siniristilipun.
Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti