sunnuntai 30. joulukuuta 2012

KERMAINEN LOHIKEITTO
  Pitkästä aikaa tein kaikkien merenkävijöiden suosikkiruokaa, lohikeittoa. Maistuu tosin maakravuillekin, varsinkin kun sen tekee alusta alkaen itse. Voittaa mennen tullen pakastekalasta tehdyn keiton, vaikka sitäkin aina tulee välillä tehtyä. Kunnon jälkiuuniruisleivän kanssa keitto oli niin hyvää, että olisi voinut syödä useammankin lautasellisen!

KERMAINEN LOHIKEITTO

600-800 g merilohta
1-1½ l vettä
kalaliemikuutio
suolaa
muutama maustepippuri
1-2 laakerinlehteä
8-10 perunaa
pala purjoa
1 dl kuohukermaa
reilusti tuoretta tilliä

Laita kiehuvaan veteen kalaliemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehdet. Laita liemeen kuoritut, kuutioidut perunat ja renkaiksi leikatut purjot. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Fileoi ja kuutioi kala.
Lisää lohikuutiot keittoon ja mausta reilusti suolalla. Anna kiehua noin 10-20 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja silputtu tilli, anna kiehahtaa. Maista, onko keitossa riittävästi suolaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.




2 kommenttia:

  1. Keitot alkavat vähitellen olla suosikkiruokaa itsekullekkin... Tuon uudenvuoden vaihteen tuosta saamme ohi niin saattaa täälläkin tuvassa keittokattila porista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, erilaisia keittoreseptejä tässä täytyy alkaa kaivella ja vähän keventää vuoden alussa. Tosin tällaisilla kermaisilla keitoilla ei paljon kevene :D

      Poista