maanantai 17. joulukuuta 2012

TALVI, LUNTA, PIZZAA
 Tällaisia talvipäiviä on ollut jo monta; vähän pakkasta, lunta tuiskuttaa vaakatasossa tuulen tuivertamana. Lunta kasaantuu teille ja pihoihin. Välillä enemmän kuin toivoisi, mutta on kylläkin ihanaa, kun on vielä neljä vuodenaikaa ja ne erottuvat selvästi toisistaan. Vaikka lumitöitä pitää tehdä enemmän kuin laki sallii, niin toisaalta kaikki hiihtäjät, laskettelijat, luistelijat ja pulkkailijat nauttivat ulkoilusta ja paljosta lumesta.
No, tänään töistä tulessani tein tunnin verran lumitöitä ja se oli tosi nautittavaa, kun ei ollut kiire minnekään eikä tarvinnut ajatella, että kampaus menee pilalle :)
Olin ajatellut, että sen urheilu-urakan jälkeen vain istuskelen ja nautiskelen koko illan sohvannurkassa, mutta eräs ystäväni puhui tänään jotain pizzasta, joten... Ei muuta kuin pizzan tekoon. Tänään syntyi tällaisia!
 Pohja onnistui hyvin, kun taikina sai rauhassa nousta ja sitkoa oli riittävästi. Uunissani on kiertoilmapizzatoiminto ja se tekee pohjasta ihanan rapean.
 Jääkaapista löytyi täytteeksi jauhalihaa ja paprikaa ja sipulia piti tietenkin laittaa sekaan paljon.
Tyttäreni ehdoton suosikki on kinkku-ananas-Aurajuusto, joten se oli toinen täytevaihtoehto.
Tämä kolmas pizza on tehty jo jokin aika sitten, mutta vieläkin sen maku tulee mieleen herkullisuudessaan ja sitä paitsi se on yksi kauneimpia tekemiäni pizzoja. Täytteenä toisella puolella on punasipuli-paprika-feta ja toisella puolella tomaatti-juustopohjan päällä uunista ottamisen jälkeen laitettu rucolaa ja parmesaania. Kasvisyöjän unelma.
Pohjataikinan reseptin olen jo aiemmin liittänyt tänne, mutta jokainen varmaan tekee sen omalla, hyväksi havaitsemallaan tavalla.

Kylmän talvipäivän lumihommien jälkeen odottaa ihana, tuoksuva pizza. Aah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti