maanantai 28. tammikuuta 2013

LOHIKIUSAUS JA PIZZAPUUSTIT
 Iltaruokana lämmitin perheelle lohikiusausta, jonka tein viikonloppuna, kun lohta tuli ostettua turhan iso pala. Muutenkin on tietenkin kätevää ostaa raaka-aineita vähän liikaa ja tehdä samasta aineesta kaksi eri ruokaa. No lohikiusaus maistui edelleen hyvälle vaikka en ollut laittanut siihen tilliä, joka mielestäni ehdottomasti kuuluu melkein aina kalaruokiin.
Kun aikaa jäi ennen harrastuksiin lähtöä, päätin tehdä iltapalaksi pizzapuusteja. Reseptin olen vuosia sitten napannut jostain lehdestä (ehkä Kotivinkistä) ja aina silloin tällöin muistan kaivaa reseptin esiin. Pizzapuusteissa yhdistyy vähän pizza ja täytetty sämpylä ja suolaisena iltapalana teen kanssa ne maistuvat tosi hyvälle.
PIZZAPUUSTIT
 
Taikina
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
 
Kastike
2 dl paseerattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria
 
Lisäksi
100 g sukaloitua kinkkua
2-3 dl juustoraastetta
pizzamaustetta
 
Sekoita lämpimään veteen, sokeri, suola, öljy ja jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa kunnolla. Laita lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan.
Tee sillä aikaa täyte.
Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Ota pois liedeltä ja jäähdytä kastike. Koko kastiketta ei tarvitse käyttää vaan itsekin jätän lopun odottelemaan muuta käyttöä (esim. jauhelihakastikkeen pohjaksi).
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat 20 cm x 30 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä taikinan päälle kastiketta, pizzamaustetta, kinkkua ja juustoraastetta.
Kierittele taikinat rullalle ja leikkaa paloiksi. Nosta leivinpaperin päälle ja käännä pieni osa taikinaa rullan päädystä rullan alle, ettei taikina leviä uunissa. Anna kohota hetken.
Paista 200 C uunissa n. 15-20 minuuttia.


LOHIKIUSAUS
 
n. 300-400 g lohta
8-10 perunaa
3-4 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
(tillisilppua)
 
Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja viipaloi perunat.
Laita vuokaan ensin n. puolet perunoista ja niitten päälle kalat. Ripottele runsaasti suolaa ja valkopippuria. Laita päälle loput perunat, lisää vielä vähän suolaa ja pippuria ja kaada lopuksi kerma. Paista uunissa 200 C n. 1-1½ tuntia ruoan määrästä riippuen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti