tiistai 22. tammikuuta 2013

MUNAKASKÄÄRYLE
 Arki-illan vaihtoehtoruoka ilman perunaa, pastaa tai riisiä, voi olla vaikka tällainen munakaskääryle. Sinne voi upottaa täytteeseen kaikenlaista, joko edellisestä päivästä jäänyttä lihaa tai kasviksia, pakastimesta sieniä tai mitä nyt sattuu keksimään.
Kävin taas tänään sielunhoidossa (ja vähän tuon päänkin uudistuksessa) kampaajalla ja keskustelimme kampaajani Annan kanssa kaikenlaista. Yksi aihepiiri oli kasvisruoka, Annan sisar kun on kasvisruokailija. Tämä on taas yksi niitä ruokia, jonka voi tehdä kasvisversiona. Itse upotin kääryleen sisään tänään pakastimesta suppilovahveroita, sipulia ja eilisestä jäänyttä paistettua jauhelihaa. Ja tietenkin juustoraastetta sitomaan täyte. 
 
MUNAKASKÄÄRYLE
 
3 munaa
3 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
 
Täyte
sieniä (itse käytin suppilovahveroita)
1 iso sipuli
200 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
juustoraastetta
 
Sekoita kananmunien sekaan maito ja jauhot, mausta suolalla. Anna turvota sen aikaa, kun uuni lämpenee. Kaada taikina öljyllä voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 225 C n. 20 min.
 
Paista sillä aikaa jauheliha, sipuli ja sienet. Yhdistä aineet paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle lusikallinen jauhoa, sekoita ja kaada päälle ruokakerma. Anna hautua muhennosmaiseksi.
 
Kumoa kypsä levy leivinpaperille (tai niinkuin tänään, kun unohdin tämän, laita täytteet suoraan päälle). Levitä täyte pannulta munakaslevylle ja ripottele päälle juustoraastetta niin paljon kun haluat. Kääri rullalle ja siirrä tarjolle. Tarjoa salaatin kanssa.
 Mausta sieni-sipuli-jauhelihaseos ja ripottele jauhot ja sekoita sekaan kerma.
 Anna munakaslevyn paistua kauniin ruskeaksi uunissa.
 Ripottele levyn päälle täyte ja juustoraaste, kääri rullalle.
Laita kääryleet tarjolle. Ne olisivat olleet kauniimpia, jos olisin muistanut kumota kypsän levyn ensin toiselle leivinpaperille, mutta tekevälle sattuu. Hyvin maistui kuitenkin kaikille!
 



2 kommenttia: