torstai 3. tammikuuta 2013

OHRA-PURJO-RISOTTO

 Lomailu on mukavaa, eikä silloin tule välttämättä paljon liikuttua. Saattaa katsoa elokuvan toisensa jälkeen ja maata sohvan nurkassa. Kun ei kuluta paljon, ei tarvitse kovin raskasta ruokaakaan. Tosin tänään lähdin illalla liikkumaan zumban tahdissa mielettömän energisen, nuoren Sinin ohjauksessa. Wau, mikä meno!

No, joka tapauksessa hyvää ja helppoa ja herkullista kasvisruokaa saa erilaisista risotoista. Useinmiten laitan risottoon sipulia ja sieniä, joko kanttarelleja tai suppilovahveroita, joita pakastimessa vielä onneksi riittää. Tyttäreni on tehnyt itselleen muutaman kerran purjorisottoa ja tänään ajattelin kokeilla samaa. Ja riisin sijasta käytin tällä kertaa ohraa, ohrahelmiä.
Hyvän makuista kotimaista lähiruokaa!

OHRA-PURJO-RISOTTO

3 rkl margariinia tai öljyä
pala purjoa (n. 10 cm)
2 ½ dl ohrahelmiä
kasvisliemikuutio
n. 6 dl vettä
mustapippuria
½-1 dl ruokakermaa
parmesania

Laita margariini kattilaan ja lisää sinne pieniksi pilkotut purjot. Kuullota purjoja vähän aikaa ja lisää sitten ohra. Anna margariinin imeytyä ohraan ja kaada pari desiä vettä sen jälkeen kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio.
Lisää vettä pikkuhiljaa, sekoittele vähän väliä ja anna nesteen aina imeytyä melkein kokonaan, ennen kuin lisäät sitä. Ohran keittämisaika tällä tavoin on n. 20-25 min. Jos lisäät kaiken nesteen kerralla ja laitat kannen kiinni, saat valmista n. 15 minuutissa. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria. Tähän tuskin tarvitsee lisätä suolaa, koska liemikuutiosta tulee makua riittävästi.
Lisää lopuksi kermaa niin paljon, että ohra jää "valuvaksi". Se saa olla myös samalla tavalla al dente, kuin riisikin risotossa.
Lopuksi raasta sekaan parmesaania ja sekoita.
Raasta parmesaania myös lautaselle annoksen päälle.
Tarjoa salaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti