tiistai 1. tammikuuta 2013

TAATELIKAKKU KUORRUTUKSELLA
 Uuden vuoden aattoiltana tuli syötyä vähän makeaakin. Tätä kakkua nimittäin piti tehdä jo jouluksi, mutta jotenkin se vaan jäi kaikkien niitten suklaarasioitten ja joulutorttujen jalkoihin. No, nyt oli hyvä aika kokeilla siis perinteisen taatelikakun tuunausta kuorrutuksella. Kakun resepti on kouluvuosiltani, mutta toimii edelleen. Kuten kuvasta näkyy, kuorrutus ei jähmettynyt, mutta sehän ei syömistä haitannut ollenkaan. Kuorrutukseksi tein porkkanakakun kuorrutteen, mutta käytin liian pehmeää tuorejuustoa. Valitse siis tarkasti juusto!  
 
TAATELIKAKKU
 
1 pkt taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g margariinia
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3½ dl vehnäjauhoja
 
Laita kattilaan vesi sokeri ja taatelimöykky. Anna taateleiden sulaa vesi-sokeriseoksen joukkoon ja paloittele/hämmennä lusikalla, kunnes taatelit ovat pehmeitä ja muhennosmaisia. Lisää margariini sulamaan sekaan. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Lisää munat ja sekoita. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada matalaan uunivuokaan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tästä kakun perinteiseen rengasvuokaan.
Paista 180 C uunissa matalaa kakkua n. 35-40 min ja tavallista kakkua n. 50 minuuttia.
 
KUORRUTUS
 
400 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamenua 
 
Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa ja levitä kakkulevylle. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

 Anna margariinin sulaa taateliseoksen joukkoon sekoitellen.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti