sunnuntai 3. helmikuuta 2013

MARMOROIDUT BROWNIET
 
 Jo kauan sitten eräs ystäväni lähetti minulle linkin tällaisiin marmoroituihin brownie-paloihin. No, olin tietenkin ehtinyt kadottaa linkin, kun juuri tänään olisin halunnut tehdä niitä. Taas aikani reseptejä selailtuani löysin Anna-lehdestä jotain, joka muistuttaa sitä kadottamaani reseptiä.
Ei mikään kevyt välipala kahvin kanssa nautittavaksi, mutta sitäkin maistuvampi. Uunista tuleva tuoksukin oli suklaisen huumaava. Haasteena oli se, että malttaa antaa paistoksen jäähtyä ennen kuin keittää kahvit! Ja olisin voinut tarjota vielä vaahdotettua vaniljakastiketta suklaisten herkkujen kanssa.

MARMOROIDUT BROWNIET

150 g margariinia
200 g tummaa suklaata (väh 70% kaakaopitoisuus)
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Tuorejuustoseos
200 g tuorejuustoa (käytin Mascarponea, jota on purkissa 250 g)
1 kananmuna
3/4 dl sokeria

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
 Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille, kooltaan noin 25 x 35 cm. Tasoita piirakan pinta.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita pinnalle.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja tarjoilua.




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No niin on, ja tässä tuorejuusto tekee siihen oman ihanan pehmeän lisän :)

      Poista