sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

PINAATTI-FETA-RAVIOLIT
 Tyttäreni herkkua on pinaatti, josta hän tekee itselleen usein keittoa eli meiltä löytyy melkein aina pakastimesta pinaattia. Olemme tehneet pinaatista aiemmin suolaisia piirakoita, mutta tänään löysin netistä Kotivinkin sivuilta helpon oloisen pinaattiravioli-reseptin. En omista pastakonettakaan enkä ole aiemmin edes pastan valmistusta kokeillut, joten taas oli uusia elämyksiä edessä. Huomaan, että lomailun jälkeen hakeudun tällaisten näpertelyruokien pariin ja aikaa keittiössä vierähtää useampikin tovi.

Tänään tuli tehtyä myös käsitreeniä keittiössä, sillä pastataikinan kauliminen käsin oli aika hikistä puuhaa. Enkä tietenkään saanut sitä tarpeeksi ohueksikaan, mutta en osannut kyllä arvioida myöskään sitä kuinka ohueksi se olisi pitänyt loppujen lopuksi kaulia. No, ensi kerralla sitä on tässäkin asiassa viisaampi - ja toivottavasti taitavampi.

PINAATTI-FETA-RAVIOLIT

Taikina:
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Täyte:
100 g tuoretta tai pakastepinaattia
100 g fetajuustoa

Lisäksi:
suolaa
rouhittua mustapippuria
neitsytoliiviöljyä
(tuoretta basilikaa)
parmesaania

Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneessa leikkuuterällä. Sekoita kuitenkin vain sen verran, että ne muodostuvat taikinaksi. Liian kauan sekoitettaessa kananmuna lämpenee ja taikina ei pysy kasassa.
Laita taikina muovipussiin ja siirrä jääkaappiin vetäytymään ja ”rentoutumaan” noin puoleksi tunniksi ennen kuin ryhdyt taikinalevyn kaulimiseen.

Hienonna pinaatti tai sulata se. Paista pinaatti nopeasti paistinpannulla. Sekoita juusto pinaatin joukkoon ja jäähdytä seos.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapalat mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Jaa pinaattitäyte toiselle taikinalevylle pieniksi keoiksi. Kostuta vedellä taikina niiltä osin, jossa ei ole täytettä. Nosta toinen taikinalevy päälle ja painele se tiiviisti täytteen ympärille. Leikkaa taikinalevystä raviolit irti ja varmista vielä, että reunat ovat kiinni.

Keitä raviolit runsaassa suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuttia. Teimme tyttäreni kanssa koekeittämisen ja -maistamisen taikinapalalla ja se kannattaa, sillä taikinan paksuus määrittelee tietenkin keittoajan. Valuta raviolit ja viimeistele ne rouhitulla mustapippurilla, lorauksella neitsytoliiviöljyä, raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla (jota meillä ei tänään ollut)
 Taikina jäi aika murumaiseksi, kun kaadoin sen muovipussiin, mutta sen sai paineltua kiinteäksi pussissa.
 Paista pinaatti pikaisesti pannulla ja murusta feta sekaan vähän sulamaan. Täyte ehtii vähän jäähtyä sillä aikaa kun kaulii taikinan.
 Täytettä riittää reilu teelusikallinen, mutta keot olisivat voineet olla lähempänä toisiaan, jolloin ravioleista olisi tullut pienempiä ja täyte ja pasta olisivat olleet paremmassa suhteessa toisiinsa. Nyt pastaa oli liikaa. 
Painele huolellisesti reunat kiinni, ettei täytettä pursua keittoveteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti