sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

SUNNUNTAI KEITTIÖSSÄ
  Olen viettänyt tämän aurinkoisen sunnuntain melkein rikolliselta tuntuvasti sisätiloissa, pyykkiä pesten ja kokkaillen. Tosin ehdin hetkeksi aikaa, samalla kun vein roskia, istahtamaan talomme päätyterassille, joka oli täysin tuuleton ja auringossa kasvoja melkein poltteli. Ei kuulunut mitään muita ääniä, kuin parin linnun keskustelua pihlajan latvuksessa.
Viimeisen ruoanlaittosession aikana mietin taas kasvissyöjäystäviäni, joiden perheissä muut syövät lihaa. Tässä on taas jokaiselle jotakin eli vihannesvuokaa ja kukkakaali-parsakaaligratiinia paistettujen broilerin minuuttipihvien kanssa. Broilerit maustoin pannulla paistaessa vain suolalla sekä musta- ja valkopippurilla. Vihannesvuokaa olen tehnyt myös siten, että olen lisännyt sekaan paistettua jauhelihaa ja sienetkin sopisivat hyvin makuun.

VIHANNESVUOKA
 
1-2 porkkanaa
½-1 paprikaa
1 iso sipuli
puolikas kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä tai margariinia
1 dl kasvislientä
1 tl suolaa
1 rkl soijaa
½ tl timjamia
1 tl sitruunapippuria
 
Päälle
1 muna
1 prk (reilu desi)smetanaa tai creme fraichea
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta (Emmental)
 
Suikaloi tulitikunohuiksi kasvikset ja kuullota pannulla vähän aikaa. Lisää mausteet ja kasviliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Sekoita päälle tulevat aineet keskenään.
Kaada kasvikset nesteineen uunivuokaan ja kaada päälle juustoseos. Paista uunissa 175 C n. 30 minuuttia.
Voit laittaa kaaligratiinin uuniin samaan aikaan, vaikka se vaatisikin normaalisti vähän korkeamman lämpötilan.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti