sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

LOHTA JA PARSAA KATKARAPUKASTIKKEELLA
 Katselin Australian junior Master chef -kilpailua ja ihailin nuorten kokkien taitavia toimia mm. kalan kanssa. Pieniä vinkkejä sain poimittua sieltä ja siksi ruokamme oli tänään tällaista. Eilinen lohi odotteli tekijäänsä kaapissa, joten hihat ylös ja hommiin. Lohen paistoin ehkä vähän yli, mutta perheen mielestä se oli kuitenkin hyvää. Ainakin pinta oli mukavan rapsakka molemmilta puolin ja sen onnistumisessa yllätin vähän itsenikin. Tosin mitään rakettitiedettähän kalan paistaminen ei ole, mutta itse teen kalan usein suoraan uunissa. Tänäänkin kalafile oli niin suuri, että paistoin pyrstöosan uunissa ja sen saa käytettyä hyvin myöhemmin lohisalaattiin.

Parsaa tuli hamstrattua myös viikonlopun ruokaostoksilla ja eilinen perinteinen "keitetään ja tehdään Hollandaise" sai tänään erilaisen version. Pakastimessa oli katkarapuja ja tein valkokastikkeen, jonka maustoin sitruunalla ja ruohosipulilla ja laitoin sekaan ravut. Kokonaisuus oli tosi herkullinen, eikä kukaan syönyt perunamuhennosta, jota olin myös tehnyt. No, se jäi odottelemaan jotain muuta ruokailua!
PAISTETTU LOHI
 
4 lohiviipaletta
öljyä
suolaa
valkopippuria
 
Kuumenna öljy pannulla (pannu saa olla aika kuuma) ja laita suolalla ja pippurilla maustetut kalanpalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista molempia puolia 2-3 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Laita palat uunivuokaan ja paista 200 C n. 6-8 minuuttia.
 
GRILLATUT PARSAT
 
nippu vihreää parsaa
öljyä
suolaa
 
Katkaise parsojen puumainen pää pois ja kuori parsat nuppua lukuunottamatta. Keitä parsoja n.5-10 minuuttia.
Laita parilapannulle öljyä ja nosta parsat siihen. Grillaa kahdelta puolelta parsoihin vähän väriä (2-3 minuuttia / puoli).
 
KATKARAPUKASTIKE
 
3 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
valkopippuria
½ sitruunan mehu
muutama ruohsipulin varsi
100 g katkarapuja (määrä ei ole tarkka)
 
Sulata kattilassa margariini ja sekoita siihen jauhot. Anna kiehua koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Sekoita kermat sekaan vähän kerrallaan edelleen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla sekä silputulla ruohosipulilla. Maista, onko sitruunaa tarpeeksi. Kaada sekaan jäiset katkaravut ja tarjoa heti, kun ravut ovat sulaneet ja lämmenneet. Älä keitä enää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti