sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

MARJAT PAKASTIMESTA KÄYTTÖÖN
 Äitini osaa käyttää marjoja pakastimesta pitkin talvea. Välillä hön keittää kiisseliä tai marjakeittoa ja usein tarjoaa jälkiruoaksi muutaman mustikan jogurtin kanssa. Muutama päivä sitten huomasin, että meidän pakastimessamme on valtavasti edelleen marjoja, enkä muista käyttää niitä mihinkään.
 
Päivällä tein lounaaksi pitkästä aikaa chili-con-carnen. Ruoka valmistuu nopeasti, joten aikaa jäi jälkiruoan miettimiseen. Olen siis päättänyt aloittaa säännöllisen marjojen käytön ja syöttää niitä perheelle jokaisessa sopivassa välissä, joten tänään valmistui jälkiruoka, joka käy myös välipalaksi tai iltapalaksi. 
 
MARJAHERKKU
 
5 dl hyla-piimää
n. 5 dl pakastemarjoja (tänään käytin mustikoita ja mansikoita)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl kauraleseitä
 
Laita kaikki aineet tehosekottimeen (marjat jäisenä). Tarjoa samantien, kun jälkiruoka on vielä hileisen kohmeaa eikä vetistä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti