lauantai 27. huhtikuuta 2013

POSSUA MARINADISSA JA PAPRIKAPERUNAT
  Olen pari päivää lueskellut uutta Pirkka -lehteä ja nautiskellut lukiessani lehden reseptejä. Kaikenlaisia herkkuja kevään juhlia varten on taas kehitelty ja tuntui, että haluaisin testata melkein kaikkia ja heti!
Tänään teinkin lehden ohjeen mukaan possun sisäfilettä ihanassa marinadissa ja toisin kuin ohjeessa neuvottiin, tarjoilin sen lämpimänä. Ihania limen ja valkosipulin ja chilin makuja! Lisukkeeksi tein Iskä kokkaa -blogin englantilaisia paprikaperunoita. Nam! Sopi tosi hyvin tämän porsaanfileen kanssa - molemmissa käytettiin samoja mausteita, suolan ja mustapippurin lisäksi timjamia. Tosin lihassa oli sitten tujaus kaikkea muutakin. Mietin ensin, että minkä kastikkeen kehittelen tähän lisäksi, mutta loppujen lopuksi päädyin tarjoilemaan ruoan sellaisenaan. Eikä se todella kaivannutkaan mitään kastiketta lisäkseen. Taas vatsa täynnä ja perhe tyytyväisenä!

MARINOITU PORSAAN SISÄFILE

1 (n. 600 g ) porsaan sisäfile
1 rkl juoksevaa margariinia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

MARINADI
1½ rkl limetinmehua
2 tl limetinkuorta raastettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
2 rkl öljyä
1 tl chilirouhetta
1 valkosipulinkynsi hienonnetuna
½ dl tuoretta tinjamia
Koristeeksi
tuoretta timjamia

Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileestä kalvot ja ruskista kevyesti kuumalla pannulla rasvassa. Hiero fileen pintaan suola ja mustapippuri.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada noin puolet marinadista uunivuokaan. Säästä loput fileen jälkimarinointia varten.
Nosta filee uunivuokaan ja pyörittele filee marinadissa. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 65-70 astetta. Aikaa kuluu noin tunti fileen koosta riippuen. Kääntele fileetä muutaman kerran marinadissa kypsennyksen aikana.
Nosta jäähtynyt filee vuoasta ja viipaloi se. Aseta viipaleet tarjoiluastiaan ja kaada päälle loput marinadista. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Koristele tarjoiluvati tuoreella timjamilla.
 Ruskista file kevyesti pannulla.
 
ENGLANTILAISET PAPRIKAPERUNAT
 
öljyä
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
7 keskikokoista perunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
 
Kuullota kuorittu ja pieneksi silputtu sipuli pannulla öljyssä. Lisää joukkoon pieniksi kuutioidut paprikat. Kuullottele kokonaisuutta sen aikaa, että paprikatkin alkavat pehmetä. Siirrä sivuun. Pidä kuitenkin pieni lämpö yllä, etteivät jäähdy liikaa. Kuori ja kuutio perunat. Paista perunakuutiot pannulla öljyssä pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon sipuli-paprikaseos. Sekoita hyvin. Tarjoile.
 

 

 
 

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt juureksista ( porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, bataattia, sipulia ja vähän perunaa )samoilla mausteilla vastaavaa ja on myös hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Ihan varmasti, tämähän on vähän kuin kasvispyttipannua - voi laittaa pannuun mitä kaapista löytyy!

    VastaaPoista