tiistai 7. toukokuuta 2013

ARKI-ILTOJEN KASTIKKEITA
 KANASTA JA POSSUSTA
  Välillä ruokaa tehdään urakalla, välillä vähän pienemmällä volyymilla, mutta ehkä tarkemmalla kädellä. Nyt on taas vuorossa suurpiirteistä, helppoa ja nopeaa. Kana on vähän mausteisempaa, mutta porsaanlihan kastike on tarkoituksella selkeän makuinen. En sitä oikein muuten osaa kuvailla. Kumpikin kastike käy tarjottavaksi riisin kanssa tai melkein minkä vaan. Vähän salaattia lisäksi - ei sen kummempaa.
MAUSTEINEN KANA-KASVISKASTIKE

400-600 g boilerin suikaleita
öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
½ paprika tai suippopaprika
muutama sokeriherneen palko
½ chilipalko
1 tl suolaa
½ tl chili-limerouhetta
1 tl punaista currytahnaa
n. 2 dl vettä
1-2 rkl maizenaa

Ruskista broilerin suikaleet pannussa öljyssä pienissä erissä. Leikkaa sipuli ja paprika suikaleiksi ja silppua chilipalko. Lisää ne pannulle ja kuullota vähän aikaa. Laita kanat takaisin kasvisten sekaan ja mausta suolalla, chilirouheella ja currytahnalla. Sekoita ja lisää vesi. Anna hautua muutama minuutti.
Pilko sokeriherneen palot muutamaan osaan vähän vinottain, lisää kastikkeen sekaan. Sekoita kylmään vesitilkkaan maizena ja kaada kastikkeeseen. Anna kiehahtaa, kunnes kastike saostuu.  Tarjoile riisin kanssa.
KERMAINEN POSSUKASTIKE

N. 500 g porsaan ulkofilettä
1 iso sipuli
öljyä paistamiseen
1-2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
tuoretta timjamia pari oksaa
2-3 rkl jauhoja
½-1 dl vettä
n. 2½ dl ruokakermaa

Viipaloi porsaan ulkofile poikkisyin ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi. Paista porsaan suikaleet öljyssä pienissä erissä kunnes ne saavat väriä. Laita kaikki suikaleet takaisin pannuun ja lisää sipuli. Anna kuullottua ja sekoita samalla. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ripottele päälle pari ruokalusikallista jauhoja ja sekoita. Kaada päälle vesi, sekoita. Lisää ruokakerma ja anna hautua vähän aikaa, kunnes porsaan suikaleet ovat kypsiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti