sunnuntai 12. toukokuuta 2013

KANA-ANANAS-BARBEQUE-PIZZA
  En tiedä mikä kumma sunnuntai-päivissä on, mutta usein sunnuntaisin tekee mieli pizzaa. Aikaa on vaivata taikinaa ja antaa sen nousta rauhassa, aikaa on silputa ja pilkkoa ja paistella täytteitä. Tänäänkään, äitienpäivänä, en malttanut pysytellä pois keittiöstä, vaan aloin värkkäillä pizzoja. Toiseen tuli tavallinen jauheliha-ananas-täyte, mutta toiseen päätin laittaa kanaa barbeque-kastikkeella. Aika hyvää, mutta vielä olisi saanut enemmän maistua tuo kastike. No, kokeilemalla oppii eli ensi kerralla vielä reilummin barbeque -makua.

KANA-ANANAS-BARBEQUE-PIZZA (2 pellillistä)

4 dl vettä (42 asteista)
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa (sekoita jauhoihin)
1 tl suolaa

Vaivaa kaikki aineet sekaisin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrää en koskaan huomaa mitata, kun lisäilen niitä sen mukaan, miltä tuntuu. Teen taikinan aina monitoimikoneella, jolloin ehdin touhuta kaikenlaista, kun kone vaivaa taikinaa. Anna kohota sillä aikaa, kun valmistat täytteitä.

Täyte
600 g kanasuikaleita
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
barbeque-kastiketta
200 g paseerattua tomaattia
1 prk ananaspaloja
juustoraastetta

Paista kanat ruskeiksi, mausta suolalla, pippureilla ja muutamalla lusikallisella barbeque-kastiketta. Sekoita paseerattuun tomaattiin reilusti bbq-kastiketta ja levitä kaulitun taikinapohjan päälle. Ripottele päälle paistetut kanasuikaleet ja ananaspalat. Lopuksi laita päälle reilusti juustoraastetta. Tämä täyte riittää siis kahteen pizzaan. Puolita määrät, jos haluat toiseen pizzaan eri täytteen.
Paista tavallisessa uunissa 250 C n. 10-15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti