torstai 9. toukokuuta 2013

TOSCAKAKKU
 Pyhäpäivän päiväkahvi sai tänään seurakseen Kinuskikissan resepteistä napatun toscakakun. Tästä tulikin mehevä ja pohjaan antoi oman vivahteensä kardemumma. Perinteisestä toscakakusta poiketen, päällistä ei enää paistettu ollenkaan vaan se jätettiin ihanan valuvaksi (tai ainakin itselläni kävi niin). Toki se vähän jähmettyi kinuskin tapaan. Mantelilastuja oli vain pieni pussin pohjallinen, joten käytin lisänä mantelirouhetta. Aina pientä säveltämistä sen mukaan, mitä kaapissa on.
 
TOSCAKAKKU
 
Pohja: 150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria (tavallinen hienosokerikin käy)
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl maitoa
Kuorrutus:
100 g voita
150 g mantelilastuja (käytin mantelilastuja ja -rouhetta)
1 ½ dl ruokokidesiirappia (käytin ½ dl siirappia, ½ dl ruokokidesokeria ja ½ dl tav. sokeria)
1 ½ dl kermaa


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 180 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jäähdyttele kuorrutetta, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta on yhä levittyvää. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Näin seos ei valu vuoan ja pohjan reunojen väliin. Levitä kuorrute pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti