lauantai 22. kesäkuuta 2013

JUHANNUS
Aurinkoinen sää helli meitä tänäkin juhannuksena ja perinteiseen tapaan kävimme mökillä piipahtamassa päivällä. Tervetulomaljojen jälkeen nautittiin herkullista kalakeittoa alkuruoaksi läpimän, vastapaistetun leivän kera.
Pääruokana isäni grillasi kanaa ja sen kanssa oli uusia perunoita, kanttarellikastiketta (ei vielä tämänvuotista satoa), seitsemän sortin salaattitarpeita, savukalaa... ja jälkiruoaksi raparperimansikkakiisseliä vaniljavaahdon kanssa.

Välillä käytiin hakemassa juhannusmeijut eli koivut ja vähän aikaa istuskeltiin rannassa jalkoja uittamassa. Ennen kuin olikin aika käydä kahvipöytään.
 

  
Tein perinteisesti juhannuskakun mansikoista ja taas ilman uunia. Pohja kekseistä ja joka sortin maustettua rahkaa väliin ja mansikoita alle ja päälle. Mökillä syötiin piirakkaversiota ja illalla naapureitten kanssa kotona kuohuviinin kera kakkua. Pieni pala jäi vielä juhannuspäivällekin.
HYYDYTETTY MANSIKKARAHKAKAKKU (1 kakku, halk.20 cm + 1 piiras)
 
Pohja
1 pkt Dominokeksejä (2 pötköä)
75 g sulatettua margariinia
 
Täyte
1 prk mansikkarahkaa
1 prk vaniljarahkaa
2,5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
3 liivatetta
3 rkl mansikkamehutiivistettä (tai sitruunamehua)
mansikoita (väliin ja päälle)
 
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Painele muruseos irtovuoan ja piirakkavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää molemmat rahkat. Sekoita. Kuumenna mehutilkka ja lisää puristetut liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana vaahtoseokseen sekoittaen koko ajan.
Viipaloi mansikoita keksipohjan päälle reilusti. Kaada vaahtoseos päälle ja laita jääkaappiin hyytymään (n. 4 t tai yön yli).
Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.


 
 
Ihanan lempeästä lämmöstä nautittiin naapureitten kanssa illalla terassilla herkutellen kahvilla, kakulla ja cavalla.
Mukavaa Juhannusta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti