perjantai 7. kesäkuuta 2013

MUIKKUJA JA KESÄSALAATTIA
  Ihana auringonpaisteinen viikko takana ja pitkästä aikaa edessä viikonloppu ilman etukäteissuunnittelua. Ainoat kiintopisteet ovat ruoka-aikoihin liittyviä ja lähinnä siihen, mitä tänään syödään! Miten sitä ihminen voikin hurahtaa niin miettimään ruokaa!
Tämän illan ruoka lähti miehen eilisestä kauppareissusta eli kotiin tuli paketillinen perattuja muikkuja. Ne laitettiin eilen illalla suolaan ja odottamaan tätä päivää. Pikainen kierittely suolalla ja valkopipurilla maustetuissa jauhoissa ja paistaminen öljy-margariiniseoksessa oli tämän päivän suoritus. Muikut olivat vähän isompia kuin tavallisesti, joten syödessä piti poistaa selkäruoto. Nuorison mielestä olivat parempia kuin pienet, ruotoineen syötävät.
Perheen miehet saivat myös perunamuhennosta, mutta muuten teimme lisäkkeeksi tyttäreni kanssa salaatin, johon tuli revittyä jääsalaattia, kuutioituja vesimelonin paloja, lohkottuja mansikoita ja leipäjuustoa. Kastikkeena toimi balsamico, johon sekaan lorautin öljyä, suolaa ja sokeria. Juomana viileä valkoviini - ja kesän maut taattu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti