tiistai 9. heinäkuuta 2013

PÄIVÄ PORVOOSSA

 Lomaan kuuluu pienet päiväreissut lähistölle. Meillä jo melkein perinteeksi on muodostunut muutaman työkaverin kanssa retki Porvooseen, vanhaan kotikaupunkiini. Päivä oli tänäkin vuonna täynnä auringonpaistetta, naurua ja iloista puheensorinaa.
 Pariin ryhmäkuvaan saatiin porukka pysähtymään, mutta muuten pyörähtelimme kuin varpusparvi ihanasta putiikista toiseen, hypistellen ja ihastellen ja muutama ostoskin päätyi kotiin viemisiksi.

 Ranta-aitat ja pysähtynyt tunnelma joen rannalla vievät ajatukset jonnekin kauas...
 Tästä ravintolan kyltistä tulee mieleen Frysarin sinappi, jota herkullisen tulisuutensa vuoksi tultiin matkojen takaa hakemaan Porvoosta.
Pastelliset karkkivärit houkuttelevat piipahtamaan puotiin.
 
 Mitä, täällä pihan perälläkin on aitoissa myymälöitä!
 Kukat joka ikkunanlaudalla ja ovien pielissä hehkuvat auringossa.
 Vanhasta saa mitä vain.
 Siellä täällä voi kurkistella joelle.
 Pieni levähdyshetki pihamaalla sillä aikaa, kun osa joukosta on jossain myymälöissä sisällä. Brunbergin karkkikauppa on  myös yksi pakollisista pysähdyksistä.

Aika kului kuin siivillä - vanha sanonta, mutta jälleen niin paikkansapitävä. Ehdimme käydä joen rannassa syömässäkin ja päivää siirryttiin jatkamaan vielä Riitan kotiterassille. Ja taas syötiin. Pitkään ja hyvin ja hartaasti. Ehdottoman herkullisen, vaaleanpunaisen sillijäädykkeen historiallisen reseptin Riitta jakoi kanssamme ja sen päivitän tänne myöhemmin. 
Itse sain olla avuksi jälkiruoan valmistuksessa ja teinkin kahvin kanssa nautittavaksi hyydytettyä mustikkakakkua.
Täydellinen kesäpäivä!
HYYDYTETTY MUSTIKKAKAKKU (irtopohjavuoka halk. 28 cm)

iso paketti Dominokeksejä (2 pötköä)
2 pientä pötköä Fazerin sinistä suklaata
75 g sulatettua margariinia

Täyte
2½ dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa
6 liivatetta
4 dl mustikoita
½ dl sokeria
½ dl sitruunanmehua
½ dl sokeria

Murskaa monitoimikoneessa keksit, lisää loppuvaiheessa suklaa ja anna senkin pilkkoutua. Lopuksi kaada joukkoon sulatettu margariini.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa, kun vaahdotat muut aineet. Murskaa sauvasekoittimella mustikat (minulla pakastemustikoita) ja puoli desiä sokeria tasaiseksi massaksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan rahkat ja puoli desiä sokeria. Sekoita mustikat sekaan. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada juoksevana nauhana vaahtoseokseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin. Koristele haluamallasi tavalla.  

 

2 kommenttia:

  1. Oi tota mustikkajuttua täytyy kokeilla :)
    Kiitos kivasta päivästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta seurasta. Ja herkkujuttuja kannattaa aina kokeilla :)

      Poista