keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

REMPPAPORUKAN EVÄITÄ


Remonttipäivät kuluvat yleensä nopeasti. Vie mennessäs tuo tullessas ja hommaa riittää. Ruokaa pitää saada nopeasti ja helposti, mutta luppoaikojakin on. Sillä välillä, kun seinien tasoite kuivui ja jouduin odottelemaan, että pääsisin maalaamaan niitä, päätin leipoa. Jääkaapissa oli yksi "melkein" vanhentunut maitorahka, joten siitä piirakkaa tekemään. Toinen väkisin tuhottava oli pakastimessa lojuvat mustikat. Vielä niitä on jäljellä vaikka metsästä saa jo uusia. Joten vähän sävelsin vanhaa ananas-rahkatorttu reseptiä ja sain aikaan tällaista herkkua kahvin kanssa.
MUSTIKKA-RAHKA-PIIRAKKA

Pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kermaa

Täyte:
n. 5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
½ dl ruokakermaa
2 munaa
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria

Laita leivinpaperi ison irtopohjavuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille tai käytä tavallista piirakkavuokaa.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos sekä kerma taikinaan. Levitä vuoan pohjalle ja reunoille (käy helpoiten jauhojen avulla).
Sekoita pari ruokalusikallista perunajauhoja mustikoihin ja kaada ne taikinapohjan päälle.
Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 C n. 40 min.
 


 
Remonttipäivä jatkui aamusta iltaan, joten syötävä oli muutakin kuin makeaa. Perusmakaroonilaatikkoa tuunasin vähän mehevämmäksi raastamalla jauheliha-sipuliseoksen sekaan porkkanaa reilusti. Muna-maitoseokseen lisäsin runsaasti juustoraastetta. Ja paistoaika oli tänään vain 40 minuuttia vaikka olin tehnyt laatikon syvään lasivuokaan. Saa siis jäädä vähän kosteaksi, jolloin maistuu vielä lämmitettäessäkin hyvältä...eli huomisen remonttipäivän ruoka on jo tiedossa.

Iltapalana (tosin kosteana sellaisena) nautittiin ihana mansikka daiquiri. Mansikoita omasta maasta riittää vielä, joten tänään juotiin ne!
MANSIKKA DAIQUIRI kahdelle
 
n.2 dl mansikoita
2 tl sokeria
1 limen mehu
4 cl vaaleaa rommia/lasi
jäitä
 
Murskaa mansikat sokerin ja jmuutaman jääpalan kanssa sauvasekoittajalla tai tehosekottimessa ja purista sekaan limen mehu. Kaada lasiin ja mittaa sekaan rommi. Sekoita ja tarjoile!
 
Kyllä näillä eväillä taas jaksaa yhden yön nukkua ja jatkaa hommia huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti