lauantai 6. heinäkuuta 2013

REMPPARUOKAA, osa 3, SALAATTEJA PÖYTÄÄN

PARSAKAALI-KUSKUSSALAATTI
 Remontti alkaa kääntyä loppumetreille näin viikon lopulla. Eilen saumattiin ja putsattiin, tänään silikonia nurkkiin ja kalusteita paikoilleen... ja siivousta. Ihana nähdä, että valmista syntyy.
Ruokailujen osalta ollaan menty lämmityslinjalla - onneksi on tullut tehtyä isoja satseja milloin mitäkin. 
Illalla lämmiteltiin broilerin fileitä pikaisesti ja niiden kanssa tein pari salaattia. Ja taas oli ihan kuin uusi ruoka!

Pitkään olen aikonut tehdä parin vuoden takaisesta Yhteishyvä-lehdestä nappaamaani kuskus-salaattia, mutta tänään sen vasta toteutin. Ihana kesän vihreys lautasella ja mukavia makuja. Tänään laitoin myös kesän ensimmäiset retiisit salaattiin, joten kaikenlaisia ensimmäisiä kokemuksia tuli kerättyä tälle illalle.  
 PARSAKAALI-KUSKUS-SALAATTI

1 (300 g) parsakaali
2 dl kuskussuurimoita
2 dl kasvislientä
1 pss (200 g) vihreitä papuja paloina
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 ruukku hienonnettua persiljaa
(3 rkl hienonnettuja vihreitä oliiveja)

Huuhtele parsakaali ja paloittele pieniksi paloiksi. Kypsennä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä.
Mittaa kuskus laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna seistä n. 5 min.
Laita pakastepavut kuumalle pannulle ja paista kunnes kosteus haihtuu. Lisää joukkoon öljy ja raastettu sitruunankuori ja kääntele sekaisin. Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi ja kaada joukkoon lämmin papuseos, parsakaalit, sitruunanmehu. persilja ja oliivit (meillä ei ollut oliiveja, mutta ripottelin sekaan vähän sormisuolaa).
Kääntele ainekset kevyesti nostellen sekaisin ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoamista.
 Vihersalaattiin sekoitin paria eri jääsalaattia, miniluumutomaatteja, retiisejä ja herneenversoja. Ei kaivannut erikseen salaatinkastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti