sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT JA PAPRIKAT
 Olin niin päättänyt olla tekemättä tänään ruokaa ja tyytyä vain lämmittelemään jääkaapista löytyneitä tähteitä. Mutta kun aikani selailin Etsiresepti -ruokayhteisön ihmisten herkkureseptejä, päädyin Jennin Skorpionin keittiössä -blogin innoittamana tekemään täytettyjä kesäkurpitsoja. Niitä ei ollut kuin pari pientä kaapissa, joten tein vielä yhden täytetyn paprikan lisäksi. Kesäkurpitsa sopii kyllä miedon makunsa vuoksi tosi hyvin tähän täytteeseen, jota siis sävelsin oman makuni ja kaapin sisällyksen mukaan.
 
Tyttäreni ja omaa herkkuani on ollut tämän kesän ajan (jos joku ei ole huomannut) ruohosipuli-sipuli-Koskenlaskija-juusto, jota tähänkin sain ujutettua. Nam! Ja pekoni - se ei koskaan pahenna ruokaa, päinvastoin! 
 TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

250 g jauhelihaa
3 siivua pekonia
1 nippusipuli tai kesäsipuli tai...
1 valkosipulin kynsi
2-3 pientä kesäkurpitsaa
ja/tai 1 paprika
1 tl suolaa
reilusta rouhittua mustapippuria
100 g ruohosipuli-sipuli-Koskenlaskijaa
1 rkl vehnäjauhoa
100 g juustoraastetta (tai enemmän)

Halkaise kesäkurpitsat ja paprika. Koverra kesäkurpitsasta sisus esim. lusikalla tai jäätelökauhalla. Laita odottamaan.
Pilko pekoniviipaleet saksilla pieniksi pannulle ja paista rapeiksi. Siirrä sivuun ja paista jauheliha lähes kypsäksi pekonin rasvassa. Lisää sekaan pieniksi pilkotut sipuli ja valkosipulin kynsi. Lisää sekaan kesäkurpitsan pilkottu sisus ja anna paistua vähän aikaa. Lisää pekonit ja mausta suolalla ja runsaalla pippurilla.
Lisää sekaan Koskenlaskija paloina ja anna sulaa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita.
Lusikoi täytettä kesäkurpitsan ja paprikan puolikkaille ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta.
Paista uunissa 200 C n. 20 min.
 Koverra puolitettujen kesäkurpitsoitten sisus esim. jäätelökauhalla.
 Ripottele täytteen päälle runsaasti juustoraastetta.
 Paista 200 C uunissa noin 20 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Mä oon täyttänyt joskus keskäkurpitsat ihan vaan valkosipulisella tomaattisoseella ja pistänyt juustoa päälle. Todella hyvää oli, vaikkei niissä juuri mitään ollutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsat ovat hauskoja siinä, että eivät itsessään maistu paljon miltään, mutta lisäkkeineen saavat aikaan ihan kelpo aterian.

      Poista