torstai 1. elokuuta 2013

KREIKKALAISIA MAKUJA
 Ystäväni Päivi kertoili, että oli tehnyt mahtavan makuisia kasvispihvejä fetasta, kesäkurpitsasta ja porkkanoista. No, niitä oli tänään aika kokeilla. Ohje on Yhteishyvä -lehdestä ja pienillä tuunauksilla tein meille tänään pihvit. Olimme jokin aika sitten Kreikassa ja niin muutama ystävänikin - ja osa on vasta menossa ja siksikin kaikenlainen Kreikkaan viittava ruoka tuntuu olevan tällä hetkellä mielessä.
Näihin kasvispihveihin antaa makua tuore minttu ja kastikkeeksi tein tsatsikia. Lisäksi kunnon kreikkalainen salaatti, johon suomalaisittain lisäsin jääsalaattia. Kreikassa fetan pinnalle ripotellaan aina oreganoa ja sitä toinkin ison pussillisen tuliaisiksi oliiviöljyn lisäksi.
Kreikkalainen salaatti kalamata-oliiveineen, kasvispihvit ja naudan pihvit kastikkeena tsatsiki, patongin ja punaviinilasillisen kanssa. Lähellä huippunautintoja!
FETA-KESÄKURPITSA-PORKKANA-PIHVIT (N. 16 kpl)

4 dl karkeaksi raastettua porkkanaa
3 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
0,5 dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl korppujauhoja
100 g murennettua fetajuustoa
1 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta minttua
0,5 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Paistamiseen
margariinia tai öljyä
 
Yhdistä porkkana- ja kesäkurpitsaraasteet. Lisää muut aineet sekaan ja anna turvota 10 minuuttia. Paista pihvit ohukaispannussa tai muotoile lusikalla pieniksi pihveiksi paistinpannulle. Paista keskilämmöllä 4–5 minuuttia molemmilta puolilta. Malta paistaa rauhassa. Pidä pihvit lämpiminä alumiinifolion alla ja tarjoa esimerkiksi tsatsikin kanssa.
 
 
 
 
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna turvota hetken.

Paista rauhassa miedolla lämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Ostin jokin aika sitten Porvoossa tehdyn keramiikkaisen raastinlautasen. Tosi näppärä esim. valkosipulin raastamiseen vaikka usein tuleekin pilkottua valkosipuli veitsellä. Tsatsikin sekaan on kuitenkin hyvä saada sipuli ihan pieneksi ja maku irtoamaan.
Kreikkalainen salaatti - aah!



4 kommenttia:

  1. Olipa ihana fiilistellä kuviesi ja reseptien kera. Herkullisen näköisiä pihvejä! Syyskuussa meidän poppoo suuntaa Kreikkaan maistelemaan herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreikkalaiset perusmaut on niin huippuja. Ja feta siellä on niin ihanaa! Nämä pihvit olivat tosi maukkaita ja olisivat riittäneet sellaisenaankin!

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä pihvejä :)

    VastaaPoista