tiistai 13. elokuuta 2013

RATATOUILLE -KASVISPIIRAKKA
 Olen suuri piirakka-fani ja kun Onko nälkä? -blogin Chef Jones julisti ruokahaastekilpailun aiheen, ajattelin ensimmäistä kertaa osallistua. Itselleni uppoavat sekä makeat että suolaiset piirakat, mutta varsinkin illalla teen kanssa nautittavat suolaiset ovat suosikkejani. Yleensä tulee tehtyä aika samanlainen pohja, mutta tällä kertaa kokeilin ruisjauhoista tehtyä pohjaa. Sopii hyvin tällaiseen kasvispiirakkaan ja tekee siitä vielä ruokaisamman. Tein piirakan irtopohjavuokaan ja täytettä tuli tosi runsaasti. Menisi siis myös lounaspiiraana oikeinkin hyvin.
 RATATOUILLE -KASVISPIIRAKKA
Pohja:
125 g margariinia
1½ dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 salottisipuli (tai tavallinen)
2 isoa tomaattia
2-3 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
muutama timjamin oksa
½ dl vettä
1 rkl hunajaa
Päälle:
n. 100 g feta-juustoa
1-2 dl Emmental-juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
½ tl suolaa
Nypi (tai sekoita koneella) margariini ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja sekoita nopeasti "kokoon". Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (28 cm)tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa, jonka olet pistellyt haarukalla, uunissa 200 C n. 10 minuuttia.
Viipaloi munakoiso, ripottele päälle suolaa ja "itketä" sen aikaa, kun pilkot muut kasvikset. Kuutioi kaikki kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuivaa munakoisot talouspaperilla ja kuutioi myös ne.
Kuullota pannulla rasvassa/öljyssä ensin sipuli-, paprika- ja kesäkurpitsakuutioita. Anna niiden pehmetä vähän. Laita vähäksi aikaa toiseen kulhoon. Laita pannulle rasvaa ja lisää munakoisot ja tomaatit, sekoittele. Lisää takaisin muut kasvikset ja sekoittele. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kaada sekaan puoli desiä vettä ja anna vähän aikaa muhia. Lisää lopuksi hunaja.
Sekoita keskenään munat, maito ja kerma ja lisää ½ tl suolaa.
Lisää esipaistetun pohjan päälle kasvikset, murustele päälle feta ja lisää juustoraaste. Kaada viimeiseksi muna-maitoseos.
Paista piirakkaa uunissa 200 C n. 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti