sunnuntai 15. syyskuuta 2013

EVÄITÄ KOTIKONSERTTIIN
  Ystäväni järjestävät aina silloin tällöin kotonaan kotikonsertteja, joissa on tähän mennessä ainakin esiintynyt aika nimekkäitä artisteja. Yleisö koostuu ystävistä, naapureista ja rohkeista ohikulkijoista, koska ovet ovat avoinna kaikille. Tänään oli vuorossa Jukka Orma kitaroineen ja saimme nauttia mielettömän hienosta musiikillisesta annista. Tämä oli taas yksi niitä päivä, kun sai tuntea itsensä etuoikeutetuksi! Ja voin siis sanoa ruokkineeni jo toistamiseen maamme eturivin muusikoita.
Sain nimittäin hoitaa "pientä suolaista konsertin jälkeen" -osaston tänäänkin. Kun osallistujia on n. 30 on helpointa tehdä pellillisiä jotakin. Tänään päädyin kinkkupizzaan (isäntäväen toiveesta) ja lohi-riisipiirakkaan. Ilo tehdä ja tarjota! Samalla reseptillä olen tehnyt liha- ja kasvistäytteisiä piirakoita.

LOHI-RIISI-PIIRAKKA
 
6 dl vehnäjauhoja
2 tl tavall. hiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa)
½ tl suolaa
100-150 g margariinia
3 dl kermamaitoa
 
Täyte
1½ dl raakaa puuroriisiä
150 g graavisuolattua lohta
1-2 tl suolaa
reilusti rouhittua valkopippuria 
 
Keitä riisi ensin ja jäähdytä se.
Sekoita jauhoihin hiiva ja suola sekä margariini nyppimällä. Kaada päälle kermamaito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Tai tee monitoimikoneella, jolloin voit laittaa kaikki aineet yhtä aikaa kulhoon ja sekoittaa nopeasti.
Leikkaa lohi pieneksi silpuksi ja sekoita riisiin ja mausta reilusti suolalla ja valkopippurilla. Taikina vie aina makua täytteeltä.
Kauli taikina joko kahdeksi tai kolmeksi suorakaiteeksi. Laita täyte toiselle reunalle, taita puoliksi pituussuunnassa ja voitele vedellä reunat, että taikina tarttuu paremmin kiinni. Voit halutessasi voidella piirakat kananmunalla. Pistele taikinaan haarukalla paljon reikiä.
Paista 200 C uunissa n. 30 min.
 Lohipiirakat suoraan uunista.
Kinkku-pepperoni-ananas-pizzaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti