sunnuntai 8. syyskuuta 2013

MAKUA MAKKARAKEITOSSA
  Arkisin tulee tehtyä keittoja ja usein myös lauantaisin päivällä, vähän niin kuin pikaruokana. Ja sunnuntaisinkin. Nyt oli vuorossa perinteinen makkarakeitto, mutta miten siitä tulikin niin hyvää tällä kertaa! Aina vähän jotain uutta ja erilaista sekaan heitettävää, niin jopa maku muuttuu. Tänään varmaan kokonaisuus vain osui nappiin. Perheeltäkin tuli kehuja erinomaisesta keitosta!

MAKUISA MAKKARAKEITTO
(kaikki määrät ovat noin määriä, riipppuu kuinka nälkäisiä syöjiä on, perusohje neljälle)

6-8 perunaa
1 iso porkkana
1 salottisipuli
n. 6 dl vettä
1 Maggi lihaliemikuutio
10 maustepippuria
½ lenkkimakkara
1 prk (n. 380g) kikherneitä suolavedessä
½ tl suolaa
2 rkl ketsuppia
persiljaa

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Silppua salottisipuli pieneksi. Laita juurekset ja sipuli kiehuvaan veteen. Lisää lihaliemikuutio ja pippurit. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Kuutioi makkara ja lisää keiton joukkoon ja samalla myös valutetut kikherneet. Mausta suolalla ja ketsupilla. Anna kiehua vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Tarjoile runsaan persiljasilpun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti