perjantai 20. syyskuuta 2013

OMENA-POSSU-PASTA
 Aina joskus osaset loksahtavat kohdalleen. Niin kuin tänään. Kaupassa sattui käteen Valion reseptilehtinen. Sitä selaillessa löysin pastareseptin possusta. Ja kotona oli edelleen omenoita ja jääkaapissa odotti porsaan sisäfile. Olin ajatellut mennä siitä, mistä aita on matalin ja heittää lihan pintaan vähän mausteita ja uuniin ja siinä se olisi ollut. No, tyttären kanssa päätettiin mennä pasta-linjalle. Minä pilkoin ja tytär paistoi ja maustoi. Aika kivan makuinen pasta, vähän omia virityksiä, kannattaa kokeilla!
 
OMENA-POSSU-PASTA
 
300-400 g porsaan fileesuikaleita
1 rkl juoksevaa margariinia
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
½ lihaliemikuutiota tai 1 rkl lihafondia
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1-2 dl omenakuutioita (hapan)
rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
 
Päälle
½ dl hienonnettua persiljaa
raastettua parmesania
 
Paista lihasuikaleet rasvassa. Laita ne pataan tai kattilaan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuullota pannussa silputtu sipuli ja valkosipulin kynsi. Kaada kattilaan. Lisää omenakuutiot. Mausta. Anna hautua hiljalleen kannen alla, kunnes liha on kypsää.
Keitä sillä välin lisäkkeeksi pastaa.
Lisää kastikkeeseen ruokakerma ja kuumenna.
Tarjoa pasta kastikkeen kanssa, lisää päälle persiljaa ja juustoraastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti