lauantai 14. syyskuuta 2013

VIELÄ KERRAN OMPPUPIIRAKKAA
 Olen kilpaillut lähiseudun lintujen, fasaanien ja oravien kanssa omenasadon tuhoamisessa. Linnut ovat olleet melkein voitolla - jopa puussa olleita, muhkean punaisia omppuja ovat käyneet merkkailemassa nokkimalla omikseen. Ei käy, sanon minä!
 
Tänään kävin keräilemässä huonot omput pois ja toin ulkoterassin pöydälle odottelemaan muutaman hyvän talviomenan piirakkaa varten ja muutaman punaisen kaneliomenan syömistä varten. Käänsin selkäni käydessäni sisällä ja jo oli joku nokkava tyyppi käynyt suupielistä kuola valuen kolmea kaneliomenaa maistelemassa. Siis kolmea! Olisi nyt syönyt edes yhden kokonaan, mutta ei, kolmesta haukkasi. Toivotaan, että ahneella on...loppu, pätee tämänkin päivän ahmattiin!
 
No, loput omenat äkkiä sisälle ja piirakan tekoon. Toisin kuin muutama päivä sitten, tänään halusin syödä piirakkaa jäätelön kanssa, joten pohjaksi valikoitui perussekoitettava, ei mikään ihmeellinen muropohja. Helppo sekoittaa ja levittää vuokaan. Ja jäätelön kanssa melkein kaikki maistuu hyvältä. Niin tämäkin.
 
PERUSOMPPUPIIRAKKA JÄÄTELÖN KANSSA
 
Pohja
2 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
100 g margariinia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
 
Päälle
3-4 hapanta omenaa
sokeria
kanelia
 
Sekoita sokerit ja margariini vatkaamalla sekaisin. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja lopuksi kerma. Sekoita nopeasti sekaisin. Älä vaivaa. Taikina saa jäädä murumaiseksi. Levitä piirakkavuoan pohjalle.
Kuori ja viipaloi omenat ja lisää taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista 175 C uunissa noin. 30 min.

 Ai tästä murustako piirakkapohja... no kyllä. Vähän kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä vain.
 Omenoiden päälle kerros sokeria ja kanelia oman maun mukaan.
Tarjoa jäätelön kanssa päiväkahviherkkuna.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti