maanantai 21. lokakuuta 2013

KASVIS-SAMIKSET,
KASVISRUOKAA HYMY HUULILLA
 Postilaatikkoon - siihen sähköiseen, tipahti viime viikolla ystävältä postia. Kehuskeli siinä mennen tullen hyvää kasvisruokaa. Ja oli liittänyt kylkeen reseptin. Melkein tuoksu ja maku tavoitti samantien meikäläisen.
Tuttuun tapaan olihan sitä kokeiltava. Ja tuttuun tapaan, kaikkea ei kaapista löytynyt, joten tuunailulinjalla edettiin. Palsternakkaa ei tule päivittäin tehtyä (koskakohan olen sitä kaupasta ostanut...) ja kesäkurpitsakin on ollut vähän lapsipuolen asemassa. Mutta hyvänen aika, miten oli herkullista. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen ja sitten tuunaamani erot.
Että pysyttiin kasvislinjalla ja valkovihreissä väreissä, tein viereen parsakaaligratiinin. Ja raikasta salaattia terästettynä suolaisilla cashew-pähkinöillä. Täytyy paljastaa, että me kaikki lihansyöjät tankkasimme vielä toisetkin annokset - se kertokoon jotain!

PALSTERNAKKA-KESÄKURPITSA-PAISTOS    oma versioni
 
800 g kesäkurpitsaa               400 g kesäkurpitsaa
400 g palsternakkaa               160 g palsternakkaa
100 g salottisipulia              1 banaanisalotti
2 valkosipulinkynttä              1 pullea valkosipulinkynsi
5-6 anjovisfilettä                n. 1 dl parmesan-juustoraastetta
2 dl kermaa                       1½ dl ruokakermaa
öljyä                             öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria suolaa ja rouhittua mustapippuria
                                  ½ dl emmental-raastetta
 
Vedä pestyistä kesäkurpitsoista ja kuorituista palsternakoista juustohöylällä ohuita viipaleita. Silppua kuorittu salottisipuli ja valkosipuli silpuksi. Kuullota sipuleita öljyssä ja laita ne sen jälkeen sivuun pieneen kulhoon. Paahda pannulla myös viipaloidut kesäkurpitsat ja palsternakat pieni erä kerrallaan. (Viipaloi anjovikset pitkittäin kolmeen osaan.)
Lado kesäkurpitsaa, palsternakkaa, sipulisilppua, (anjoviksia), parmesan-raastetta ja mausteita kerroksittain laakeaan uunivuokaan. Lopuksi kourallinen emmental-raastetta. Lisää vielä kerma ja paista 200 C n. 20-30 min. Anna vetäytyä 10 minuuttia, jos maltat.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti