torstai 24. lokakuuta 2013

KAURASÄMPYLÄT
 - SYDÄMELLE HYVÄÄ!
 Tiedän, että Halloween aika lähestyy, mutta tänä vuonna poikkeuksellisesti ei ole tiedossa aiheeseen liittyviä juhlia. Ihania ideoita kauhuherkkuihin voi kuitenkin käydä kurkkaamassa ihanan Peggyn Pienestä Punaisesta Keittiöstä. Sinne päivittyy joka päivä hirmuisia naposteltavia!

Jokin aika sitten blogikeskusteluissa Habanerokitchen kuulutti kauran perään. Kaikkihan tietenkin tietävät sen terveysvaikutukset, herkullisesta mausta puhumattakaan. Siitä siis ajatus sämpylöiden vaivaamiseen!

Sämpylöiden tekemisessä mielestäni helpointa on se, että kaikkia aineksia voi muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Kunhan nesteen ja jauhojen/leseiden suhde säilyy suurin piirtein samanlaisena.

KAURASÄMPYLÄT (n. 10 kpl)

2½ dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
1-2 rkl auringonkukan siemeniä
1-2 rkl kurpitsan siemeniä
1 dl kauralesettä
n. 5-6 dl vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa

Lämmitä maito n. 42 asteiseksi. Kaada kulhoon, jonne laitat myös suolan, hunajan ja öljyn. Lisää kauraleseet, auringonkukan ja kurpitsan siemenet. Lisää osa vehnäjauhoista, joihin on myös sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa vähän aikaa. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, vaivaa niin kauan, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin puolesta tunnista tuntiin. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä, muotoile tangoksi ja leikkaa tasaisiksi, haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pyörittele sämpylät ja laita pellille liinan alle kohoamaan vielä noin vartiksi. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla ja ripottele päälle vähän kaurahiutaleita.
Paista 220 C uunissa noin 15 minuuttia.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti