lauantai 5. lokakuuta 2013

VALKOSIPULIN HUUMAA
 Illan valkosipulihuuma sai alkunsa porsaasta. No niinpä! Mies päätti leivittää ja paistaa porsaan ulkofileestä pihvejä, joten piti miettiä, että mitä seuraksi. Tytär huuteli väliin, että uunijuureksia. Joten vähän sitä ja vähän tätä piti puuhastella. Olin ostanut jokin aika sitten ihanan mehevän muhkeita valkosipuleita, joten Hellapoliisin vinkistä heitin kokonaisen uuniin. Saman aikaisesti sai tehtyä rosmariini-peruna-porkkanat (vaikka jos haluaa niihin rapean, ruskean pinnan täytyy uunin olla 200 asteessa). Ja jälkihöyryillä (no ei ihan) valmistuu huomiseksi Karjalan paistia.

 VALKOSIPULIA UUNISSA

Kuori kokonaisen valkosipulin uloin kuorikerros. Leikkaa veitsellä kynsistä kärjet ja laita uunin kestävään astiaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta haluamallasi tavalla. Itse laitoin päälle sormisuolaa ja kuivattua oreganoa. Paista 170 C uunissa n. 45 min.
UUNIJUUREKSET
 
Kuorittuja porkkanoita ja perunoita. Leikkaa lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Kaada päälle vähän öljyä, ripottele suolaa ja rosmariinia. Sekoita. Laita uuniin 200 C n. ½ tuntia. Kääntele välillä paistamisen aikana.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti