maanantai 18. marraskuuta 2013

ITALIALAISET FRIKADELLIT JA TIRAMISU
Jääkaapissa jauhelihaa ja mitä siitä tänään tekisi. Aika tuttu ajatus meikäläiselle. Kyselin perheeltä ja siinä sitten joku kysäisi, että voitko tehdä italialaisia frikadellejä. Minä siihen, että tottakai ja reseptejä penkomaan.
Frikadellithän ovat lihapullia, jotka haudutetaan kypsäksi paistamisen sijaan. Pirkalta löytyi tällainen versio ja se oli itse helppo ja maukaskin ja pyöryköistä tuli ihanan pehmeitä. Joku taisi tosin pöydässä todeta, että olisi voinut olla vähän enemmän mausteita. No, ehkäpä. Ensi kerralla sitten.   
Eilen tein laku-tiramisua ja koska tyttäreni toivoi ihan perusversiota, tein siis kaksi erilaista. Sopi aika hyvin tämän päivän Italia-teemaan. Siitä resepti myöhemmin.
ITALIALAISET FRIKADELLIT

Lihapyörykät
3 rkl korppujauhoja
4 tl jauhelihamaustetta
1 dl vettä
400 g jauhelihaa
 
1 kananmuna

Kastike
1 iso (200 g)sipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
2 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
1/2 dl persiljaa hienonnettuna


Lisäksi
parmesaanijuustoa raastettuna

Sekoita ensin korppujauhot, jauhelihamauste ja vesi. Anna turvota hetken aikaa, lisää jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä 20 tasakokoista pyörykkää.

Kuori seuraavaksi sipuli ja huuhtele paprikat, paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannussa, lisää joukkoon sipuli- ja paprikapalat ja murskatut valkosipulinkynnet. Kääntele kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää paseerattu tomaatti, liemikuutio murennettuna ja oregano. Anna kiehua pari minuuttia ja nostele lihapyörykät liemeen tasaisin välein. Kypsennä kannen alla hiljaa kiehuen noin 10 minuuttia.
Mausta kastike vielä ripauksella mustapippuria ja ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoa frikadellit keitetyn pastan tai perunoiden ja parmesaaniraasteen kanssa.
Jälkiruoaksi mehevä pala Tiramisua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti