tiistai 19. marraskuuta 2013

LEHTIKAALISIPSIT
  Sain jokin aika sitten ystävältäni vinkin itselleni uudesta blogista, jossa on viljattomien ruokien reseptejä, hienoja kuvia ja mukavia juttuja. Juuri tämän ensimmäisen lukemani sivun kohdalla pysähdyin ja päätin kokeilla näitä sipsejä. Nimittäin lehtikaalista. Unelma on kirjoittanut blogissaan kaiken sen terveellisyydestä, joten käykääpä lukemassa (kopioin kylläkin sen myös tämän jutun loppuun). Näille sipseille löytyi erilaisia versioita netistä ja tämä meidänkin oli vähän sävelletty. Sen verran tuotekehittelyä päätimme tehdä tyttäreni kanssa seuraavalla kerralla, että jätämme sitruunan mehun pois.
Hauska uusi tuttavuus - sekä tuo Viljatonta ruokaa -blogi että lehtikaali! Maistui myös töissä, kun tarjosin vähän maistiaisia (sen verran mitä kotoa nyt jäi).
LEHTIKAALISIPSIT

n. 150 g lehtikaalia
2 tl oliiviöljyä
1 tl hienonnettua sormisuolaa
½ tl chilijauhetta
½ tl paprikajauhetta
(2 rkl sitruunan mehua)

Lehtikaalin oksista poistetaan kovat lehtiruodit ja revitään sopiviksi suupaloiksi. Laita lehdet kulhoon ja kaada päälle öljy ja mausteet. Pöyhi käsillä, että mausteet sekoittuvat hyvin.
Tästä annoksesta tulee n. 1 pelti.
Eli laita sipsit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 150 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Pöyhi ja kääntele sipsejä välillä. Varo sipsien palamista.
Ja sitten vaan napostelemaan.
Lehtikaalissa on...

*vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja eikä lainkaan rasvaa
*enemmän rautaa kuin naudanlihassa
*paljon K-vitamiinia, joka on välttämätöntä luiden terveydelle
*antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä
*tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten se ehkäisee muun muassa niveltulehdusta
*paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa
*sydämen terveydelle hyviä ominaisuuksia ja lisäksi se voi auttaa madaltamaan kolesterolia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti