sunnuntai 10. marraskuuta 2013

MOSKOVAN PATA ISÄNPÄIVÄNÄ
 Keskustelimme töissä Isänpäivästä ja siitä, mitä kukakin laittaisi ruoaksi. Anneli kertoi, että oli tehnyt jokin aika sitten naudan paistista suussasulavan hyvää ruokaa. Kuulemma joku vanha Mysi Lahtisen resepti. No aikani Annelia haastateltuani, päätin, että tämä taitaa todella olla kokeilemisen arvoinen resepti. Kodin Kuvalehdestä ainakin löytyi ohje ja aika tavalla sen mukaan toimin. Lihasta tuli suussasulavan mureaa ja maalaisleivän viipaleella sai "nuoltua" viimeisetkin kastikepisarat lautaselta.
 
Täytyy tunnustaa, että nyt on kyllä viikonlopun aikana voideltu suonia sen verran rasvaisilla herkuilla, että taitaa olla aikaa siirtyä kevyisiin keittoruokiin tulevina päivinä!
MOSKOVAN PATA

n. 1 kg naudan paistia
3 sipulia
3 venäläistä suolakurkkua
2 rkl voita/margariinia
2 rkl hunajaa
4-5 dl lihalientä
rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
150 g Aurajuustoa
2 prk smetanaa

Silppua sipulit pieneksi ja kuutioi suolakurkut (ensin 2 kurkkua). Kuutioi paisti sopivan kokoisiksi paloiksi.
Kuullota pannulla voissa sipuleita vähän aikaa. Lisää sekaan 2 kuutioitua suolakurkkua. Valuta päälle hunaja ja kääntele vähän aikaa. Kaada sipulit ja kurkut uunipataan.
Paista lihojen pinnat pikaisesti pannulla ja kaada uunivuokaan. Sekoita aineet. Mausta suolalla ja pippureilla. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Kaada päälle lihaliemi. Murusta joukkoon Aura-juusto ja kaada lopuksi päälle smetana.
Hauduta uunissa ensin kannella peitettynä 200 C noin tunti ja pienennä sen jälkeen lämpötila 150 C ja anna padan olla vielä uunissa 1½ tuntia. Ota lopuksi kansi pois päältä, että pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu kasaan.
Silppua viimeinen suolakurkku ja ripottele se padan päälle.
Tarjoa perunoiden kanssa.   

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Eikä ollenkaan liian rasvaista ruokaa, onhan tuossa parsakaalit ja kaikki :D
    Rakastan liharuokia, ja mietinkin jo hetken että tekisinkö tälle isänpäivälle lihapadan mutta mennään me sittenkin ulos syömään.. Mutta joku päivä sitten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, joskus sitä on vaan kestettävä se, että herkullinen ei ole niin terveellistä. Kunhan saisi pidettyä annokset kohtuullisina. No, illalla jumpaamaan, että edes osa kaloreista tulisi hävitettyä :D

      Poista