maanantai 25. marraskuuta 2013

SITRUUNARAHKAKAKKU LAKUKASTIKKEELLA
 Tein vähän aikaa sitten Laku-tiramisua ja siitä jäi yli lakritsikinuskia. Olen miettinyt mihin sitä käyttäisin ja sitten sen keksin. Mielestäni laku ja sitruuna sopivat hyvin yhteen, joten tein kakun sitruunarahkasta ja kastikkeeksi laitoin tätä kinuskia. Päälle vielä vähän turkkaricrushia ja päiväkahviherkku oli valmis! Jos et halua tehdä itse kastiketta, voit toki ostaa kaupan vamista lakritsikastiketta, sopii aivan yhtä hyvin ja saa oikaistua yhden tekovaiheen.
 
SITRUUNARAHKAKAKKU
 
Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g margariinia
 
Täyte
4 liivatelehteä
1 prk (2½dl) Flora Vanillaa
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
½ dl sokeria
puolikas sitruuna
 
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Painele keksimuru leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (n. 20 cm halk.) pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota Flora Vanilla niin kovaksi kuin saat. Sekoita sekaan sitruunarahka ja sokeri. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja laita vaahdon sekaan.
Purista puolikkaan sitruunan mehu lasiin ja kuumenna mikrossa n. puolen minuutin ajan täydellä teholla. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivate-sitruunamehu juoksevana nauhana vaahdon sekaan koko ajan sekoittaen.
Kaada vaahto keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
 

Lakritsikinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia 
6 (á 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
½ tl suolaa

Valmista lakritsikinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna hiljalleen.
Hienonna lakritsipatukat pieniksi paloiksi ja lisää ne kermaseokseen. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 15–20 minuuttia. Anna kinuskin asettua ja jäähtyä rauhassa.
 
Tarjoa lakritsikinuski sitruunarahkakakun kastikkeena yhdessä turkkaricrushin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti