sunnuntai 26. tammikuuta 2014

NACHOT, TORTILLAT, ENCHILADAT;
HALLOUMI-KASVISTÄYTE
 tai nautittavaksi sellaisenaan
 Tänään oli kaapintyhjennyspäivä. Juttelimme jokin aika sitten töissä ruoanlaitosta ja totesimme, että sitä kaipaa järkeviä vinkkejä varsinkin tyyliin "nyhjää tyhjästä" tai mitä tekisin näille viimeisille yksittäisille ruokatarvikkeille.
Paistettuun riisiin saa upotettua hyvin valmiiksi paistettuja liha- tai kanapaloja. Keitetyt perunat pyttipannuksi ja puuron loppu sämpylöiksi.
Tänään tuijottelin kaappia ja löysin pari paprikan loppua, palan purjoa, pari tortillalättyä, pussin pohjallisen nachoja, puolikkaan purkin taco-kastiketta, vähän nahistuneen chilipalon ja pitkää kaapissa odottaneen Halloumi-juuston. Ennen tätä tutkimusta olin siis päätynyt kiinalaisen kautta tex-mex-tyyppiseen ruokaan, joten hommiin!
Helpointa on, kun ensin pilkkoo kaikki ainekset valmiiksi, jonka jälkeen käyttää niitä vuorollaan pannussa. Tämän halloumi-kasvistäytteen voi siis käyttää täytteenä tortilloille tai vaikka tacoille, tai voi keittää riisiä lisäksi ja käyttää kastikkeena. Tänään sitä syötiin vähän sen, tuon ja tämän kanssa!

HALLOUMI-KASVISTÄYTE

öljyä
1 sipuli
n. 10 cm pala purjoa
½ keltainen paprika
½ punainen paprika
1 chilipalko
n. 1 dl pakastemaissia
½ prk kidneypapuja
1 lime
½ dl vettä
1 halloumijuusto
½-1 tl suolaa
1 tl sokeria
chili-limemaustetta
rouhittua mustapippuria
2-3 rkl taco-kastiketta

Suikaloi kasvikset haluamallasi tavalla. Viipaloi halloumi. Paista pannussa öljytilkassa ensin sipuleita vähän aikaa, että ne pehmenevät. Lisää sekaan pilkotut paprikat ja chili. Anna niittenkin vähän pehmetä. Mausta suolalla, sokerilla ja limen mehulla (voit laittaa ½-1 limen mehun). Ripottele päälle chili-limemaustetta oman makusi mukaan, sitä voi myös lisätä myöhemmin. Kaada kasvikset kattilaan ja lisää puoli desiä vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä.
Laita paistinpannuun vähän öljyä ja kaada sekaan maissit ja pavut. Anna kuumentua, kaada kattilaan. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Anna hautua, kunnes olet paistanut halloumin.
Paista viipaloidut halloumit kuivalla paistinpannulla (ei liian kovalla lämmöllä) molemmilta puolilta kunnes palat vähän ruskistuvat. Siirrä halloumit tarjoiluastiaan ja nosta myös kasvispata pöytään.

Kaikki ainekset suikaloituna ja pakastemaissit sulamassa. Tässä vaiheessa olin vielä ajatellut lisätä pataan tuorejuustoa, mutta jätin sen kuitenkin pois.

Santa Marian yhdistelmämausteissa on tosi hyviä makuja, yksi niistä tämä chili&lime, jota käytin tähän ruokaan.

Tarjolla oli siis kasvispadan lisäksi taco-kastiketta, creme fraichea (olisi käynyt myös kermaviili tai smetana), loput nachot ja tortillat, paistettua halloumia ja limeä, jota voit vielä puristaa padan päälle halutessasi.

Joku oli hamstrannut kaupasta myös ananas-purkkeja, joten tein lisäksi salaatin jääsalaatista ja ananaspaloista. Yksinkertaista, mutta hyvää ja raikasta tämän ruoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti