lauantai 11. tammikuuta 2014

POLTETTA HUULILLA,
TULISTA KANAWOKKIA
 
 Wokkiruoat ja kanaruoat ja tuliset ruoat ja mausteiset ruoat ja nopeat ruoat. Siinä muutama avainsana tämän päivän ruoanlaittoon. Ruokasurffausta blogissa olin jo aiemmin nähnyt tulisen kana-pähkinäwokin ja sitä vähän muunnellen sain aikaiseksi tämän päivän lounaan.
Tässä jujuna on kastike, josta tulevat ne tuliset maut, jotka hyväilevät makunystyröitä ja polttelevat huulissa. Mielettömän hyvää! 
Sen verran tulista oli, että tein jälkiruoaksi viilentävän rahkan. 1 desi kuohukermaa, ½ prk vaniljarahkaa, pari ruokalusikallista sokeria. Kerma vaahdoksi, muut aineet sekaan. Jälkiruokakulhoihin pohjalle kaurakeksi murskattuna, sitten pari-kolme reilua lusikallista vaniljavaahtoa ja päälle pieni kourallinen pakastimesta otettuja vadelmia. Viitisen minuuttia ja jälkiruoka oli valmis!

TULINEN KANAWOKKI 4 heng.

n. 450 g broileria suikaleina
2 reilua valkosipulinkynttä
1-2 kevätsipulia
1 mieto chilipalko
½-1 keltaista paprikaa
pala kiinankaalia tai Cosmopolitan-salaattia
n. 10 vihreää pitkää papua
80 g cashew pähkinöitä
(voit myös käyttää pakaste wokkivihanneksia tai lisätä erilaisia kasviksia makusi mukaan)
ruokaöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria

kastike:
1 tl (Pirkan) inkivääritahnaa
1 rkl kalakastiketta
1 tl seesamöljyä
loraus sweet chili kastiketta
1 rkl sambal oeleki chilitahnaa (Pirkan)
n. 1 dl vettä

nuudeleita

Tee ensin kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään pienessä kulhossa tai lasissa, laita odottamaan.
Pilko kaikki aineet pieneksi silpuksi tai suikaleiksi. Laita nuudelit kiehumaan samalla, kaada parin minuutin jälkeen vesi pois.
Paista öljyssä ensin kanasuikaleet pienissä erissä ja siirrä odottamaan. Seuraavaksi lisää vähän öljyä, johon laitat valkosipulit, chilit ja kevätsipulit kuullottumaan. Lisää vähän ajan kuluttua muutamaan palaan pilkotut pavut ja paprikasuikaleet. Sekoittele kahdella puulastalla nostellen.
Lisää viimeiseksi kiinankaali- tai salaattisuikaleet, sekoita. Seuraavaksi lisää paistetut kananpalat ja kastike. Lisää halutessasi vähän suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Viimeiseksi sekoita sekaan valutetut nuudelit. Ripottele päälle cashew-pähkinät tai vaikka suolapähkinöitä. Tarjoile heti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti