tiistai 18. helmikuuta 2014

AURA-PÄÄRYNÄ-PEPPERONIPIIRAS
 Houkutteleva iltapala syntyi tänään Minnan keittokirjan piirakkaa mukaillen. Kaapissa oleva Aura-juuston loppu pääsi tähän mielettömän mehevään ja sopivan suolaiseen piirakkaan. Lisäsin siihen vielä pepperoni-makkaraa ja se toi tasapainoa suolaisen ja makean liittoon. Pohjan tein myös omalla, hyväksi havaitulla reseptilläni. Suolaiset piirakat vaan ovat niin hyviä!
AURA-PÄÄRYNÄ-PEPPERONIPIIRAS

Pohja
100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte
muutama siivu pepperonia
1-2 päärynää
n. 100 g Aura-juustoa
reilu desi juustoraastetta
3 kananmunaa
2½ dl ruokakermaa
n. 1 dl maitoa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Nypi margariini sekaan. Sekoita lopuksi kylmä vesi taikinaan nopeasti. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko pepperoni pieniksi paloiksi, kuori päärynä ja siivuta se. Laita piirakkapohjan päälle ensin pepperonit ja levitä sitten päärynäsiivut tasaisesti. Ripottele päälle murustettu Aura-juusto ja sen päälle tavallinen juustoraaste.
Sekoita kulhossa kananmunat ja ruokakerma sekä maito. Vatkaa vähän. Laita sekaan mausteet ja kaada varovasti piirakkaan päällimmäiseksi. Paista 200 C uunissa n. 30-40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti