sunnuntai 9. helmikuuta 2014

HEI, SPAGETTINI ON VIHREÄÄ!
Kesäkurpitsaspagettia, olkaa hyvä!
 Muutamaan otteeseen eri keskusteluissa on vilahdellut kesäkurpitsaspagetti. Ensin ajattelin, että kyse on kastikkeesta spagetille ennen kuin selvisi, että itse spagetti onkin tehty kesäkurpitsasta.
Pientä askartelua tämäkin vaatii, mutta yllättää tosi positiivisesti maullaan. Tein varovaisesti aika pienen annoksen, mutta se hävisi pikaisesti ja kommentitkin olivat, että "tosi hyvää". Paljolti tällaiseen aika mauttomaan kasvikseen maku tulee kastikkeesta, mutta itse kesäkurpitsakin maistui. Tiedän, että jotkut ovat maustaneet tätä spagettia valkosipulilla tai chilillä, mutta sehän on siis kiinni siitä, mitä sen kanssa tarjoaa. Meillä oli tänään chili-paprika -mausteista kanakastiketta. Tee taas ensin kastike muhimaan ja sen hautuessa voit askarrella kesäkurpitsan kimpussa. Kokeile!
KESÄKURPITSASPAGETTI

1 kesäkurpitsa
öljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa pesty kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Jos käytät isoa kesäkurpitsaa, poista siemenet keskeltä. Viipaloi lastut veitsellä ohuiksi suikaleiksi, kuin spagetiksi. Laita paistinpannulle pari ruokalusikallista öljyä. Laita kesäkurpitsat pannuun ja sekoittele koko ajan kunnes "spagetti" vähän pehmenee. Tämä valmistuu ihan parissa minuutissa eli älä anna pehmentyä ihan löysäksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

CHILI-PAPRIKA-KANAKASTIKE

n. 400 g broilerin fileitä tai suikaleita
öljyä tai juoksevaa margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
½ suippopaprika
2 dl ruokakermaa
½ prk (n. 1 dl) chili-paprika-Creme Bonjouria
1 tl suolaa
mustapippuria
valkopippuria

Pilko broilerin fileet pienemmiksi tai käytä valmissuikaleita. Pilko myös sipuli ja paprika, niiden ei tarvitse olla kovin pientä silppua.
Kuumenna rasva pannussa ja paista broilerit pienissä erissä. Mausta pannulla kevyesti suolalla ja pippureilla. Ripottele aina lopuksi päälle osa jauhoista (siten, että sitä riittää kaikkiin paistoeriin), kääntele pannulla, kaada päälle vähän ruokakermaa, anna kiehahtaa ja kaada kattilaan. Kun olet paistanut kaikki kanat ja laittanut ne kattilaan, laita levy päälle pienelle lämmölle.
Pese pannu ja jatka sipulien ja paprikan kuullottamisella. Laita siis vähän rasvaa pannuun, sekoittele kasviksia kunnes ne kuullottuvat vähän ja kaada kattilaan.
Laita kattilaan Creme Bonjour ja sekoita. Anna hautua sen aikaa, kun valmistat spagetin.
Jos haluat kastikkeesta tulisempaa, voit pilkkoa sekaan chilipalon ja maustamiseenkin käyttää chilirouhetta.



2 kommenttia: