maanantai 10. helmikuuta 2014

SISKONMAKKARAT PIHVEIKSI
 Mitä! Voiko siskonmakkaroista tehdä muutakin kuin soppaa. No tietenkin voi. Melkein ehdin olla jo kokkauksineni keittolinjalla, mutta sitten iski ajatus, että jos kuitenkin jotain muuta.
Tytär kommentoi valmiita pihvejä, että näyttävät ihan haukipullilta, mutta eivät maistu niiltä. Laitoin sekaan vähän pekonia ja niistä tuli hyvä tuoksu, mutta myös makua pihveihin.
Kannattaa tehdä välillä jotain muuta, kuin sitä perinteistä mihin on tottunut. Siinä usein yllättyy positiivisesti.
SISKONMAKKARAPIHVIT n.15 kpl

1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
n. 3 viipaletta pekonia
1½ dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
valkopippuria
500 g siskonmakkaroita

Helpointa tämä on tehdä suoraan yleiskoneessa, mutta onnistuu myös "käsin". Laita sipuli ja valkosipulinkynnet yleiskoneen kulhoon. Pyöräytä muutaman kerran ne silpuksi (tai pilko veitsellä). Lisää raa'at pekonit ja jauha.
Lisää kerma, muna, korppujauhot ja pippuri, sekoita.
Puristele lopuksi sekaan siskonmakkarat kuoristaan. Sekoita. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä makkaroissa itsessään on suolaa sekä tietenkin pekonissa.

Ota reilu ruokalusikallinen massaa ja painele toisen lusikan avulla paistinpannulle litteiksi pihveiksi. Paista voissa miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Laita paistamisen jälkeen pihvit uunivuokaan 150 C uuniin, jossa ne pysyvät lämpiminä ja tarvittaessa vielä vähän kypsyvät.

Tarjoile salaatin ja esim. perunoista ja porkkanoista tehdyn soseen kanssa. Meillä oli lisäksi keitettyjä bataattilohkoja.

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs oli hyviä.En ole aiemmin tehnyt,mutta nyt teen toistekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Enpä ole minäkään taas vähään aikaan, mutta pitääpä muistaa seuraavalla kauppareissulla :)

      Poista