sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

SAVUPOROKEITTO PEKONILLA
 Yksi helpoista, nopeista ja maukkaista keitoista syntyy maustetuista juustoista. Olen tehnyt tätä ennenkin ja aina se vaan maistuu hyvälle. Tänään tein tosi simppelin toteutuksen ja paistoin päälle ihania, rapsakoita pekonimuruja.

SAVUPOROKEITTO

½ dl margariinia
½ dl vehnäjauhoja
n. 6-7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2½ dl ruokakermaa
mustapippuria
½-1 tl suolaa
250 g (1 pkt) Koskenlaskija savuporosulatejuustoa


Sulata kattilassa margariini ja ripottele sekaan vehnäjauhot. Anna imeytyä vähän aikaa sekoitellen. Lisää vettä pikkuhiljaa, sekoita koko ajan. Lisää liemikuutio, kun olet lisännyt vettä n. 5 dl. Sekoita liemikuutio sulaksi. Lisää ruokakerma sekoittaen. Anna kuumentua. Paloittele sekaan juusto ja hämmennä niin kauan, kunnes juusto on sulanut. Maista ja mausta, voi olla, ettet tarvitse suolaa ollenkaan.
Saksi pekoni pieniksi paistinpannulle ja paista rapeaksi. Tarjoile keiton kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti